Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Radacina tuturor fricilor

utuh

Dorința devenirii generează frica; a fi, a realiza și toate celelalte dependențe generează frică. Starea de non-frică, nu este negarea, nu este opusul fricii, nu este nici curajul.

Înțelegerea cauzelor fricii presupune încetarea acesteia, nu a deveni curajos, în orice devenire există o sămânță a fricii.

Dependența de lucruri, de oameni sau idei, naște frica; dependența vine din ignoranță, din lipsa cunoașterii de sine, din sărăcie interioară; frica generează incertitudine minții și inimii, împiedică comunicarea și înțelegerea.

Prin cunoaștere de sine începem să descoperim și să înțelegem cauzele fricii, nu doar superficial ci temerile profunde temporare și acumulative.

Frica este atât înnăscută cât și dobândită; ea este legată de trecut, și pentru a-ți elibera gândirea și sentimentele de ea trebuie să fie înțeles trecutul prin prezent.

Trecutul are mereu dorința de a da naștere la prezent care devine memorie, identificarea cu ”eu” și ”al meu”.

Sinele este rădăcina tuturor fricilor.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite