Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Poate mintea superficiala sa devina sensibila?

j-krishnamurti-1

Ascultă întrebarea pentru a afla sensul din spatele cuvintelor. Poate mintea imatură, superficială să devină sensibilă?

Dacă accept că mintea este superficială și încerc să o sensibilizez, chiar acest efort de a deveni este superficialitate. Vă rog, observați. Nu fiți intrigați ci observați.

Întrucât dacă am recunoscut că sunt superficial, fără dorința de schimbare, fără dorința de a deveni sensibil, dacă aș înțelege ce este imaturitatea, observând-o în viața mea zilnică, lăcomia de a mânca, brutalitatea cu care tratez oamenii, mândria, aroganța, vulgaritatea obiceiurilor și gândurilor mele – atunci chiar această observație transformă ceea ce este.

În mod similar, dacă sunt prost și spun că trebuie să devin inteligent, efortul de a deveni inteligent este doar o formă și mai mare de prostie; deoarece ceea ce este important este să înțelegem prostia. Oricât de mult aș încerca să devin inteligent, prostia mea va rămâne.

Și aș putea dobândi luciul superficial al învățăturii, aș putea să citez pasaje din cărțile marilor autori, dar practic voi fi în continuare un prost.

Dar dacă observ și înțeleg prostia așa cum se manifestă în viața mea zilnică – cum mă comport cu servitorul meu, cum îmi privesc vecinul, omul sărac, omul bogat, funcționarul – atunci chiar această conștientizare aduce distrugerea prostiei.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Putem să fim, fie egoişti, fie altruişti, să ne gândim la sine sau la alţii. Nu există alte opţiuni. Libertatea de alegere este posibilă când ambele opţiuni sunt în mod clar vizibile şi egal apreciate (sau respinse). Dacă aş vedea o singură opţiune, va trebui s-o urmez. De aceea, pentru a alege liber, trebuie să-mi văd propria natură şi natura Creatorului.

Ajuta acest blog sa ramana deschis si fara reclame. Este nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite