Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Poarta spre intelegere

krishnamurti3

Nu poți îndepărta frica fără înțelegere, fără a vedea cu adevărat natura timpului, care înseamnă gândire, care înseamnă cuvânt. De aici rezultă întrebarea: există gând fără cuvânt, există gândire fără cuvinte, care sunt memorie?

Domnule, fără a vedea natura minții, mișcarea minții, procesul cunoașterii de sine, doar afirmând că trebuie să fii liber de frică, are foarte puțin sens. Trebuie să luați frica în contextul întregii minți.

Pentru a vedea, pentru a pătrunde în toate acestea, ai nevoie de energie. Energia nu vine prin consumul de alimente – aceasta este o parte a necesităților fizice, dar a vedea, în sensul că eu folosesc acel cuvânt, necesită o energie uriașă; și această energie este disipată atunci când ne luptăm cu cuvintele, când ne opunem, când condamnăm, atunci când suntem plini de opinii care ne împiedică să căutăm, să vedem. Toată energia noastră se pierde astfel. Deci, examinând această percepție, această observație, din nou deschidem poarta.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite