Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Poarta spre intelegere

krishnamurti3

Nu poți îndepărta frica fără înțelegere, fără a vedea cu adevărat natura timpului, care înseamnă gândire, care înseamnă cuvânt. De aici rezultă întrebarea: există gând fără cuvânt, există gândire fără cuvinte, care sunt memorie?

Domnule, fără a vedea natura minții, mișcarea minții, procesul cunoașterii de sine, doar afirmând că trebuie să fii liber de frică, are foarte puțin sens. Trebuie să luați frica în contextul întregii minți.

Pentru a vedea, pentru a pătrunde în toate acestea, ai nevoie de energie. Energia nu vine prin consumul de alimente – aceasta este o parte a necesităților fizice, dar a vedea, în sensul că eu folosesc acel cuvânt, necesită o energie uriașă; și această energie este disipată atunci când ne luptăm cu cuvintele, când ne opunem, când condamnăm, atunci când suntem plini de opinii care ne împiedică să căutăm, să vedem. Toată energia noastră se pierde astfel. Deci, examinând această percepție, această observație, din nou deschidem poarta.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.
 

Am câteva costuri operaționale pentru acest website și petrec mult timp pentru a-l menține funcțional. Donația dvs. face acest lucru posibil. Vreau să vă mulțumesc pentru asta. Să menținem acest website funcțional fără reclame enervante, doar prin donații voluntare. Acest lucru ar fi atât de minunat! Dacă nu puteți dona sau nu doriți, nu vă faceți griji. De asemenea, este OK.