Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Pastrati vie nemultumirea

k1929

Nu este nemultumirea esentiala in viata noastra, in orice intrebare, in orice informare, in orice sondaj, pentru a afla ceea ce este real, ceea ce este Adevarul, ceea ce este esentialul in viata?

Putem avea aceasta inflacarata nemultumire la colegiu; apoi vom obtine un loc de munca bun si aceasta nemultumire dispare.

Sunt multumit: am luptat pentru a-mi intretine familia, pentru a avea un trai mai bun si nemultumirea mea s-a calmat, a disparut, am devenit o entitate mediocra, multumita cu lucrurile vietii si nu mai sunt nemultumit.

Dar flacara trebuie sa fie mentinuta de la inceput pana la sfarsit, astfel incat sa existe cu adevarat cercetarea, patrunderea acestei probleme care este nemultumirea.

Deoarece mintea cauta foarte usor un panaceu cum ar fi virtutile, calitatile, ideile si actiunile, stabileste o rutina in care este apoi prinsa.

Suntem destul de familiarizati cu asta, dar problema noastra nu este cum sa calmam nemultumirea, ci cum sa o pastram vie, arzatoare, vitala.

Toate cartile noastre religioase, toti guru-sii, toate sistemele politice, pacifica mintea, o linistesc, urmaresc sa diminueze influenta mintii pentru a anula nemultumirea si a o impacheta intr-o forma de multumire.

Nu este esential sa fim nemultumiti cu scopul de a gasi ceea ce este adevarat? 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce! Daca tot nu porneste, va rog sa trimite-ti un mesaj de la rubrica contact si verific sursa la server daca mai este valida.


Vă rugăm să donați cât considerați de cuviință pentru a contribui la eforturile mele de extindere a acestui proiect educațional unic. Orice sumă va fi folosită pentru acoperirea costurilor lunare de traducere și mentenanță tehnică a site-ului. Perioadele ridicate de trafic pe site pot conduce la blocarea serverului și activarea automată a unui plan tarifar de găzduire a trezireainteligentei.ro pe care nu mi-l pot permite fără ajutorul publicului. (mai multe aici...)