Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Orice devenire este dezintegrare

kk6

Mintea are o idee, probabil plăcută, și vrea să fie, să devină acea idee, care este o proiecție a dorinței voastre. Ești asta, ceea ce ție nu-ți place, și vrei să devii ceea ce-ți place.

Idealul este o auto-proiecție; opusul este o extensie a ceea ce este; nu opusul în totalitate, ci o continuitate a ceea ce este, probabil cumva modificată. Proiecția este auto-voită, iar conflictul este lupta pentru proiecție.

Vă luptați pentru a deveni ceva, iar acel ceva este o parte din tine. Idealul este proiecția ta. Observă cum mintea își joacă singură o farsă.

Te lupți pentru promisiuni, urmărindu-ți proiecția, umbra ta.

Sunteți violenți și vă luptați spre a deveni non-violenți – un ideal; dar idealul este o proiecție a ceea ce este, doar sub un nume diferit.

Atunci când devii conștient de această farsă pe care ți-ai jucat-o singur, falsul, minciuna este observată.

Lupta către o iluzie este un factor de dezintegrare. Orice conflict, orice devenire este dezintegrarea.

Atunci când există conștientizarea acestei farse pe care mintea și-o joacă singură, atunci există doar ceea ce este.

Atunci când mintea este purificată de orice devenire, de toate idealurile, de orice comparație și condamnare, atunci când propria  structură s-a prăbușit, atunci ceea ce este a cunoscut o completă transformare.

Atâta timp cât nu există numirea a ceea ce este, există o relație între minte și ceea ce este; dar atunci când există procesul de numire – care este memoria, structura însăși a minții – nu mai există ceea ce este.

Doar în această transformare există integrare.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce!


Dacă fiecare dintre vizitatorii acestui blog, care simt că îi ajută aceste informaţii, ar oferi drept multumire, de fiecare dată când intră aici, măcar 5 lei, (atat e transferul minim in cont), ajutorul vostru ar fi minim, practic insesizabil pentru voi, însă pentru noi ar însemna mult. (clik aici pentru mai multe detalii...)