Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Orice devenire este dezintegrare

kk6

Mintea are o idee, probabil plăcută, și vrea să fie, să devină acea idee, care este o proiecție a dorinței voastre. Ești asta, ceea ce ție nu-ți place, și vrei să devii ceea ce-ți place.

Idealul este o auto-proiecție; opusul este o extensie a ceea ce este; nu opusul în totalitate, ci o continuitate a ceea ce este, probabil cumva modificată. Proiecția este auto-voită, iar conflictul este lupta pentru proiecție.

Vă luptați pentru a deveni ceva, iar acel ceva este o parte din tine. Idealul este proiecția ta. Observă cum mintea își joacă singură o farsă.

Te lupți pentru promisiuni, urmărindu-ți proiecția, umbra ta.

Sunteți violenți și vă luptați spre a deveni non-violenți – un ideal; dar idealul este o proiecție a ceea ce este, doar sub un nume diferit.

Atunci când devii conștient de această farsă pe care ți-ai jucat-o singur, falsul, minciuna este observată.

Lupta către o iluzie este un factor de dezintegrare. Orice conflict, orice devenire este dezintegrarea.

Atunci când există conștientizarea acestei farse pe care mintea și-o joacă singură, atunci există doar ceea ce este.

Atunci când mintea este purificată de orice devenire, de toate idealurile, de orice comparație și condamnare, atunci când propria  structură s-a prăbușit, atunci ceea ce este a cunoscut o completă transformare.

Atâta timp cât nu există numirea a ceea ce este, există o relație între minte și ceea ce este; dar atunci când există procesul de numire – care este memoria, structura însăși a minții – nu mai există ceea ce este.

Doar în această transformare există integrare.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce! Daca tot nu porneste, va rog sa trimite-ti un mesaj de la rubrica contact si verific sursa la server daca mai este valida.


Vă rugăm să donați cât considerați de cuviință pentru a contribui la eforturile mele de extindere a acestui proiect educațional unic. Orice sumă va fi folosită pentru acoperirea costurilor lunare de traducere și mentenanță tehnică a site-ului. Perioadele ridicate de trafic pe site pot conduce la blocarea serverului și activarea automată a unui plan tarifar de găzduire a trezireainteligentei.ro pe care nu mi-l pot permite fără ajutorul publicului. (mai multe aici...)