Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Oportunitati pentru expansiunea de sine

kk6

Structura ierarhică oferă o excelentă oportunitate pentru expansiunea de sine. Puteți dori fraternitate, dar cum poate exista frăție dacă urmăriți distincții spirituale?

Poate zâmbiți la titlurile lumești; dar când recunoști maeștrii, salvatorul, guru-l, nu te suprapui peste atitudinea lumească?

Pot exista diviziuni ierarhice sau grade în creșterea spirituală, în înțelegerea adevărului, în realizarea lui Dumnezeu?

Iubirea nu cunoaște nici o diviziune, nici o ierarhizare. Fie te iubesc, sau nu te iubesc; dar nu face din lipsa iubirii un lung proces, elaborat al cărui final este iubirea.

Când știi, nu iubești, când alegi conștient de acest fapt, atunci există o posibilitate de transformare; dar să cultivi cu asiduitate această distincție între maestru și elev, între cei care au realizat și cei care nu, între salvator și păcătos, aceasta este negarea iubirii.

Exploatatorul, care este la rândul său exploatat, găsește un teren fericit de manifestare în acest întuneric și iluzie.

Separarea dintre Dumnezeu sau realitate și voi ați adus-o singuri, prin minte, care se agață de cunoscut, pentru certitudine, pentru securitate.

Această separare nu poate fi depășită prin nimic, nici un ritual, nici o disciplină, nici un sacrificiu nu vă pot duce dincolo de ea; nu există nici un salvator, maestru, guru care te poate conduce la realitate sau să distrugă această separare.

Separarea nu este între realitate și tine; ea este în tine însuți.

Esențial este să înțelegem conflictul din ce în ce mai mare al dorinței; și această înțelegere vine doar prin cunoașterea de sine și a mișcării constante a sinelui.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Putem să fim, fie egoişti, fie altruişti, să ne gândim la sine sau la alţii. Nu există alte opţiuni. Libertatea de alegere este posibilă când ambele opţiuni sunt în mod clar vizibile şi egal apreciate (sau respinse). Dacă aş vedea o singură opţiune, va trebui s-o urmez. De aceea, pentru a alege liber, trebuie să-mi văd propria natură şi natura Creatorului.

Ajuta acest blog sa ramana deschis si fara reclame. Este nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite