Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Observatorul priveste singuratatea?

kris

Mintea mea observa singuratatea si o evita, fuge de ea. Doar daca eu nu fug de aceasta, exista o separare, exista un observator care priveste singuratatea? Sau exista doar starea de singuratate, mintea mea insasi fiind goala, singura?

Nu este un observator care stie ca exista singuratate. Cred ca acest lucru este important de inteles prompt, nu verbalizand prea mult.

Spunem acum: “sunt invidios si vreau sa scap de invidie”, deci exista observatorul si ceea ce el observa.

Dar este observatorul diferit de ceea ce observa?

Mintea ta este cea care a creeat invidia si deci mintea nu poate face nimic in privinta invidiei. Deci, mintea mea observa singuratatea; ganditorul este constient de faptul ca el este singur, insa ramane in aceasta singuratate, fiind in contact deplin cu ea, ceea ce presupune sa nu fugi de ea, sa nu o interpretezi, atunci exista o diferenta intre observator si ceea ce observa?

Sau exista doar o singura stare, care este mintea insasi, singura, complet goala?

Nu faptul ca mintea se observa ca fiind goala ci mintea in sine este goala.

Atunci, poate mintea sa fie constienta de faptul ca ea insasi este goala, si ca indiferent de efort, orice miscare dincolo de acest gol este doar o evadare, o dependenta, poate mintea renunta la intreaga dependenta si sa fie ceea ce este, complet goala, total singura?

Si daca mintea este in aceasta stare, nu este aceasta libertatea fata de orice dependenta, de toate atasamentele?

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite