Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Nu se poate trai singur

krisnaobservator

Dorim să fugim de singurătatea noastră, de frica și panica așa că vom depinde de altul, ne vom îmbogăți cu compania altora și așa mai departe. Suntem actorii principali și ceilalți devin pioni în jocul nostru, și când pionul se schimbă și cere ceva în schimb, suntem șocați și triști.

Dacă structura noastră este puternică, fără nici un punct slab, această lovitură din exterior este de mică importanță pentru noi. Tendințele specifice care apar odată cu înaintarea în vârstă, trebuie să fie înțelese și corectate în timp ce încă suntem capabili de o auto-observare detașată și tolerantă și studiu; temerile, fricile noastre trebuie să fie observate și înțelese acum.

Energiile noastre trebuie să fie direcționate, nu doar spre înțelegerea presiunilor exterioare și necesități pentru care suntem responsabili, ci și spre înțelegerea de sine, a singurătății noastre, a temerilor noastre, a necesităților și slăbiciunilor noastre.

Nu se poate trăi singur, pentru toți viața este relație, dar a trăi fără relație directă necesită o inteligență ridicată, o mai rapidă și mai bună conștientizare pentru descoperirea de sine. O existență ”singuratică”, izolată, fără acest flux pătrunzător al conștientizării, consolidează tendințele dominante existente deja, cauzând astfel dezechilibru și denaturare.

Acum, trebuie să devenim conștienți de obiceiurile specifice existente ale gândirii-sentiment, care vin odată cu vârsta, și prin înțelegere să le îndepărtăm.

Doar bogăția interioară aduce pace și bucurie.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite