Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Mori in fiecare zi

j-krishnamurti-1

Ce este varsta? Este numarul de ani pe care i-ai trait? Aceasta este o parte a varstei; te-ai nascut in anul, iar acum ai 15 ani, 40 sau 60 de ani.

Corpul tau creste, se dezvolta, imbartaneste si acelasi lucru il face mintea ta atunci cand este impovarata cu toate experientele, mizeriile si oboseala vietii; si o astfel de minte nu poate niciodata descoperi ce este adevarul.

Mintea poate descoperi doar atunci cand este tanara, propaspata, inocenta; dar inocenta nu este o chestiune de varsta, nu copilul este inocent – el nu poate fi – ci mintea care este capabila sa experimenteze fara a acumula reziduurile experientei.

Mintea trebuie sa experimenteze, asta este inevitabil.

Ea trebuie sa raspunda la tot – raului, animalelor bolnave, corpurilor moarte, cadavrelor care trebuiesc duse spre a fi arse, satenilor saraci care-si transporta poverile de-a lungul drumului, tuturor torturilor si suferintelor vietii – altfel ea este deja moarta; dar trebuie sa fie capabila sa raspunda la tot, fara a retine, fara a stoca experienta.

Traditia, acumulartea experientei, cenusa memoriei, sunt cele care imbatranesc mintea.

Mintea care moare in fiecare zi pentru amintirile zilei de ieri, fata de toate bucuriile si necazurile trecutului – o astfel de minte este proaspata, inocenta, nu are varsta; si fara inocenta, indiferent daca aveti 10 sau 60 de ani, nu-l veti gasi pe Dumnezeu.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce! Daca tot nu porneste, va rog sa trimite-ti un mesaj de la rubrica contact si verific sursa la server daca mai este valida.Vă rugăm să donați cât considerați de cuviință pentru a contribui la eforturile mele de extindere a acestui proiect educațional unic. Orice sumă va fi folosită pentru acoperirea costurilor lunare de traducere și mentenanță tehnică a site-ului. Perioadele ridicate de trafic pe site pot conduce la blocarea serverului și activarea automată a unui plan tarifar de găzduire a trezireainteligentei.ro pe care nu mi-l pot permite fără ajutorul publicului.