Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Mori in fiecare zi

j-krishnamurti-1

Ce este varsta? Este numarul de ani pe care i-ai trait? Aceasta este o parte a varstei; te-ai nascut in anul, iar acum ai 15 ani, 40 sau 60 de ani.

Corpul tau creste, se dezvolta, imbartaneste si acelasi lucru il face mintea ta atunci cand este impovarata cu toate experientele, mizeriile si oboseala vietii; si o astfel de minte nu poate niciodata descoperi ce este adevarul.

Mintea poate descoperi doar atunci cand este tanara, propaspata, inocenta; dar inocenta nu este o chestiune de varsta, nu copilul este inocent – el nu poate fi – ci mintea care este capabila sa experimenteze fara a acumula reziduurile experientei.

Mintea trebuie sa experimenteze, asta este inevitabil.

Ea trebuie sa raspunda la tot – raului, animalelor bolnave, corpurilor moarte, cadavrelor care trebuiesc duse spre a fi arse, satenilor saraci care-si transporta poverile de-a lungul drumului, tuturor torturilor si suferintelor vietii – altfel ea este deja moarta; dar trebuie sa fie capabila sa raspunda la tot, fara a retine, fara a stoca experienta.

Traditia, acumulartea experientei, cenusa memoriei, sunt cele care imbatranesc mintea.

Mintea care moare in fiecare zi pentru amintirile zilei de ieri, fata de toate bucuriile si necazurile trecutului – o astfel de minte este proaspata, inocenta, nu are varsta; si fara inocenta, indiferent daca aveti 10 sau 60 de ani, nu-l veti gasi pe Dumnezeu.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult! Va multumesc tuturor!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite