Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Mintea nelimitata

1301127669_J_krishnamurthi

Transformarea lumi este adusa prin transformarea de sine deoarece sinele este un produs si o parte a intregii existente umane.

Pentru transformarea de sine, cunoasterea de sine este esentiala; fara a cunoaste ceea ce esti, nu exista nici o baza pentru o gandire dreapta si fara cunoasterea de sine nu poate exista transformare.

Trebuie sa ne cunoastem asa cum suntem, nu cum am dori sa fim, care este doar un ideal si prin urmare ireal, o fictiune; doar ceea ce este poate fi transformat, nu ceea ce am dori sa fie.

Pentru a se auto-cunoaste, cineva are nevoie de o extraordinara vigilenta a mintii, deoarece exista o permanenta transformare, schimbare; si pentru a o urma rapid, mintea nu trebuie sa fie legata de nici o dogma sau de anumite convingeri sau  modele particulare de actiune.

Daca vrei sa urmezi ceva, nu este bine sa fii limitat.

Pentru a te auto-cunoaste trebuie sa existe constientizare, o vigilenta a mintii in care exista libertatea fata de toate credintele, de toate idealizarile, deoarece credintele si idealurile dau numai o culoare pervertind perceptia adevarata.

Daca doresti sa cunosti ceea ce esti, nu-ti poti imagina sau crede ceea ce nu esti.

Daca sunt lacom, invidios, violent, avand doar idealuri de non-violenta, non-lacomie, acestea nu au nici o valoare.

Intelegerea a ceea ce suntem, orice am fi – urat sau frumos, rai, rautaciosi – intelegerea a ceea ce suntem, fara distorsiuni, este inceputul virtutii.

Virtutea este esentiala, deoarece ea confera libertate. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce! Daca tot nu porneste, va rog sa trimite-ti un mesaj de la rubrica contact si verific sursa la server daca mai este valida.Vă rugăm să donați cât considerați de cuviință pentru a contribui la eforturile mele de extindere a acestui proiect educațional unic. Orice sumă va fi folosită pentru acoperirea costurilor lunare de traducere și mentenanță tehnică a site-ului. Perioadele ridicate de trafic pe site pot conduce la blocarea serverului și activarea automată a unui plan tarifar de găzduire a trezireainteligentei.ro pe care nu mi-l pot permite fără ajutorul publicului.