Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Mintea linistita, mintea simpla

kris

Atunci cand suntem constienti de noi insine, nu este intreaga miscare a vietii o modalitate de descoperire a “EU”-lui, a “EGO”-ului, a sinelui?

Sinele este un proces foarte complex, care poate fi descoperit doar in relatie, in activitatile noastre zilnice, in modul in care vorbim, in care judecam si condamnam pe altii si pe noi insine.

Toate acestea dezvaluie conditionarea gandirii noastre, si nu este important sa fim constienti de acest proces?

Si doar prin constientizarea adevarului, a realitatii, clipa de clipa, poate fi descoperit atemporalul, eternul.

Fara cunoasterea de sine, eternul nu poate exista.

Atunci cand nu exista auto-cunoastere, eternitatea devine un simplu cuvant, un simbol, o speculatie, o dogma, o credinta, o iluzie in care mintea poate evada.

Insa, daca incepem sa intelegem “EU”-l in diversele sale activitati, zi de zi, atunci chiar in aceasta intelegere, fara nici un efort, atemporalul, ceea ce este de nedescris, vine in fiinta.

Dar atemporalul, eternitatea, nu este o rasplata pentru cunoasterea de sine.

Eternitatea nu poate fi cautata, mintea nu o poate dobandi.

Ea vine in fiinta atunci cand mintea este linistita; si mintea poate fi linistita doar atunci cand este simpla, atunci cand nu mai stocheaza, cand nu mai inmagazineaza, cand nu mai cantareste, nu condamna si nu judeca.

Doar o minte simpla poate intelege realitatea, nu mintea plina de cuvinte, cunostinte, informatii.

Mintea care analizeaza, care calculeaza, nu este o minte simpla.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

INFO: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce. - DMCA


Dacă vă place acest site, iar informațiile prezentate vă sunt de ajutor, ajutati acum acest site cu o donație prin serviciul electronic securizat PayPal sau direct in cont bancar. (clik aici)