Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Mintea linistita, mintea simpla

kris

Atunci cand suntem constienti de noi insine, nu este intreaga miscare a vietii o modalitate de descoperire a “EU”-lui, a “EGO”-ului, a sinelui?

Sinele este un proces foarte complex, care poate fi descoperit doar in relatie, in activitatile noastre zilnice, in modul in care vorbim, in care judecam si condamnam pe altii si pe noi insine.

Toate acestea dezvaluie conditionarea gandirii noastre, si nu este important sa fim constienti de acest proces?

Si doar prin constientizarea adevarului, a realitatii, clipa de clipa, poate fi descoperit atemporalul, eternul.

Fara cunoasterea de sine, eternul nu poate exista.

Atunci cand nu exista auto-cunoastere, eternitatea devine un simplu cuvant, un simbol, o speculatie, o dogma, o credinta, o iluzie in care mintea poate evada.

Insa, daca incepem sa intelegem “EU”-l in diversele sale activitati, zi de zi, atunci chiar in aceasta intelegere, fara nici un efort, atemporalul, ceea ce este de nedescris, vine in fiinta.

Dar atemporalul, eternitatea, nu este o rasplata pentru cunoasterea de sine.

Eternitatea nu poate fi cautata, mintea nu o poate dobandi.

Ea vine in fiinta atunci cand mintea este linistita; si mintea poate fi linistita doar atunci cand este simpla, atunci cand nu mai stocheaza, cand nu mai inmagazineaza, cand nu mai cantareste, nu condamna si nu judeca.

Doar o minte simpla poate intelege realitatea, nu mintea plina de cuvinte, cunostinte, informatii.

Mintea care analizeaza, care calculeaza, nu este o minte simpla.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite