Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Mintea limitata este atasata de autoritate

j-krishnamurti-1

Deci, problema este: este posibil ca mintea care este atat de conditionata – dusa prin nenumarate secte, religii, prin toate superstitiile si temerile – sa se detaseze singura si astfel sa produca o minte noua?

Vechea minte, limitata, este in esenta atasata de autoritate.

Eu nu folosesc cuvantul autoritate in sensul legalist; ci acest cuvant se refera la autoritatea traditiei, autoritatea cunoasterii, autoritatea ca experienta, autoritatea mijloacelor de securitate si cautarea securitatii exterioare sau interioare, deoarece la urma urmei asta este ceea ce mintea cauta intotdeauna – un loc in care poate fi in siguranta, netulburata.

Aceasta autoritate poate fi auto-impunerea unei idei sau a unei asa-numite idei religioase despre Dumnezeu, care nu are nici o realitate pentru o persoana religioasa.

O idee nu este realitatea, este o fictiune.

Dumnezeu este o fictiune; puteti crede in el dar inca este o fictiune.

Dar pentru a-l gasi pe Dumnezeu trebuie sa distrugi complet fictiunea deoarece vechea minte este o minte speriata, ambitioasa, se teme de moarte, de viata si de relatii; si ea intotdeauna in mod constient sau inconstient este in cautarea permanentei, a securitatii.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce! Daca tot nu porneste, va rog sa trimite-ti un mesaj de la rubrica contact si verific sursa la server daca mai este valida.


Vă rugăm să donați cât considerați de cuviință pentru a contribui la eforturile mele de extindere a acestui proiect educațional unic. Orice sumă va fi folosită pentru acoperirea costurilor lunare de traducere și mentenanță tehnică a site-ului. Perioadele ridicate de trafic pe site pot conduce la blocarea serverului și activarea automată a unui plan tarifar de găzduire a trezireainteligentei.ro pe care nu mi-l pot permite fără ajutorul publicului.