Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Mintea limitata este atasata de autoritate

j-krishnamurti-1

Deci, problema este: este posibil ca mintea care este atat de conditionata – dusa prin nenumarate secte, religii, prin toate superstitiile si temerile – sa se detaseze singura si astfel sa produca o minte noua?

Vechea minte, limitata, este in esenta atasata de autoritate.

Eu nu folosesc cuvantul autoritate in sensul legalist; ci acest cuvant se refera la autoritatea traditiei, autoritatea cunoasterii, autoritatea ca experienta, autoritatea mijloacelor de securitate si cautarea securitatii exterioare sau interioare, deoarece la urma urmei asta este ceea ce mintea cauta intotdeauna – un loc in care poate fi in siguranta, netulburata.

Aceasta autoritate poate fi auto-impunerea unei idei sau a unei asa-numite idei religioase despre Dumnezeu, care nu are nici o realitate pentru o persoana religioasa.

O idee nu este realitatea, este o fictiune.

Dumnezeu este o fictiune; puteti crede in el dar inca este o fictiune.

Dar pentru a-l gasi pe Dumnezeu trebuie sa distrugi complet fictiunea deoarece vechea minte este o minte speriata, ambitioasa, se teme de moarte, de viata si de relatii; si ea intotdeauna in mod constient sau inconstient este in cautarea permanentei, a securitatii.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite