Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Mintea libera este umila

00_feb

Ați avut vreodată vreo problemă de dependență psihologică?

Dacă pătrunzi în ea foarte adânc, vei descoperi că cei mai mulți dintre noi sunt îngrozitor de singuri. Cei mai mulți dintre noi au astfel de minți superficiale, goale.

Cei mai mulți dintre noi nu cunosc iubirea. Deci, din singurătate, din insuficiență, din privațiunile vieții, ne atașăm de ceva, ne atașăm de familie; depindem de ea. Și când soția sau soțul pleacă de la noi, devenim geloși. Gelozia nu este iubire; dar iubirea pe care o recunoaște societatea în familie este respectabilă.

Aceasta este o altă formă de apărare, o altă formă de evadare din noi înșine. Deci, orice formă de rezistență conduce la dependență. Și mintea care este dependentă nu poate fi liberă.

Va trebui să fii liber, deoarece vei vedea că mintea care este liberă are esența umilinței. O astfel de minte liberă, și prin urmare umilă, poate învăța – nu o minte rezistentă.

Învățarea este ceva extraordinar – a învăța, nu a acumula cunoștințe. Acumularea cunoștințelor este ceva complet diferit. Ceea ce numim cunoaștere este ceva destul de ușor, deoarece este o mișcare de la cunoscut la cunoscut.

Dar, învățarea este o mișcare de la cunoscut la necunoscut – doar astfel vei învăța, nu-i așa?

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite