Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Mintea este rezultatul timpului

Krishnamurtivopii

Mintea este mereu influentata sa gandeasca intr-o anumita directie. Toate religiile organizate au vrut sa-ti foloseasca mintea, insa acum guvernele au preluat in mare parte aceasta munca.

Acestea doresc sa-ti modeleze si sa-ti controleze mintea. La suprafata mintea poate rezista acestui control, superficial, ai un cuvant de spus in aceasta chestiune, dar mai profund, in inconstient, exista intreaga greutate a timpului, a traditiei, orientandu-va intr-o anumita directie.

Mintea constienta poate intr-o anumita masura sa aiba autocontrol si sa se autoghideze; dar in inconstient, ambitiile tale, problemele tale nerezolvate, constrangerile tale, superstitiile si temerile tale asteapta sa zvacneasca, ademenindu-te.

Intregul domeniul al mintii este rezultatul timpului; este rezultatul conflictelor si modificarilor, a unei intregi serii de acceptari fara o deplina intelegere.

Prin urmare noi traim intr-o stare de contradictie, viata noastra este un proces de lupta fara sfarsit.

Suntem nefericiti si ne dorim sa fim fericiti.

Suntem violenti si practicam idealul non-violentei.

Deci exista un conflict in desfasurare – iar mintea este un camp de lupta.

Dorim sa fim siguri, stiind launtric, profund, ca nu exista nimic precum securitatea totala.

Adevarul este ca nu dorim sa ne confruntam cu realitatea, ca nu exista securitate totala; prin urmare cautam mereu securitatea, cu teama de a nu avea siguranta.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Putem să fim, fie egoişti, fie altruişti, să ne gândim la sine sau la alţii. Nu există alte opţiuni. Libertatea de alegere este posibilă când ambele opţiuni sunt în mod clar vizibile şi egal apreciate (sau respinse). Dacă aş vedea o singură opţiune, va trebui s-o urmez. De aceea, pentru a alege liber, trebuie să-mi văd propria natură şi natura Creatorului.

Ajuta acest blog sa ramana deschis si fara reclame. Este nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite