Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Meditatia

kris

Sa abordam pas cu pas ce anume este meditatia. Va rog, nu asteptati pana la capat, in speranta ca veti avea o descriere completa a modului de a medita. Ceea ce facem noi acum este o parte a meditatiei.

Acum, primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa fim constienti de ganditor, si nu sa incercam sa rezolvam contradictia producand o integrare intre gandire si ganditor.

Ganditorul este entitatea psihologica care a acumulat experienta si cunostinte; el este legat de centrul timpului, care este rezultatul continuei schimbari si influente a mediului, si el priveste, asculta, traieste si experimenteaza din acest centru.

Atata timp cat cineva nu intelege structura si anatomia acestui centru vor exista intotdeauna conflicte si mintea aflata in conflict nu are posibilitatea de a intelege profunzimea si frumusetea meditatie.

In meditatie nu poate exista ganditor, ceea ce inseamna ca gandirea trebuie sa inceteze – gandirea care are dorinta si nerabdarea de a obtine un rezultat.

Meditatia nu are nimic de a face cu obtinerea unui rezultat.

Nu inseamna a respira intr-un anumit fel, sau a-ti privi varful nasului, sau a-ti trezi puterea de a realiza anumite trucuri, sau tot restul de prostii si non-sensuri.

Meditatia nu este ceva inafara vietii.

Cand conducecti o masina sau sunteti intr-un autobuz, atunci cand suntenti prinsi in conversatii fara nici un tel, atunci cand va plimbati singur printr-o padure sau urmariti un fluture in bataia vantului – sa fii constient, fara nici o alegere, de tot, face parte din meditatie.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite