Meditatii zilnice cu Krishnamurti – La limita intregii gandiri

krishnamurti1

S-a intamplat vreodata sa spuneti – sunt sigur ca asa este – sa percepeti deodata ceva si in acel moment al perceptiei nu mai aveati nici un fel de probleme?

Chiar in momentul in care ati perceput problema, aceasta a incetat complet. Intelegeti Domnilor?

Ai o problema si te gandesti la aceasta, vorbesti despre ea, te ingrijorezi cu privire la ea, vei folosi toate mijloacele, in limitele gandirii tale, pentru a intelege.

In cele din urma spui: “Eu nu pot face mai mult”.

Nu exista nimeni pentru a va ajuta sa intelegeti, nici guru, nici o carte.

Esti cu problema si nu exista nici o cale de iesire.

Dupa ce te-ai ocupat de problema cu toate capacitatile tale, ai lasat-o in pace.

Mintea ta nu mai este ingrijorata, nu mai este preocupata cu problema, nu mai spune “trebuie sa gasesc un raspuns”; deci devine linistita, nu-i asa?

Si in acea liniste veti gasi raspunsul. Nu ti s-a intamplat uneori asta?

Asta nu este ceva extraordinar.

Se intampla si marilor matematicieni, oamenilor de stiinta, oamenii experimentand asta ocazional, in viata lor zilnica. Ce inseamna asta?

Mintea si-a exercitat pe deplin capacitatea de a gandi si a ajuns la limita intregii gandiri, fara a fi gasit un raspuns; prin urmare devine linistita – nu prin oboseala sau plictis; nu prin a spune “Voi deveni linistita si prin urmare voi gasi raspunsul”.

Dupa ce a facut deja tot ce este posibil pentru a gasi raspunsul, mintea devine spontan linistita.

Este o constientizare, fara alegere, fara nici o cerinta, o constientizare in care nu exista nici o anxietate; si in acea stare a mintii exista perceptia.

Aceasta perceptie este singura care va rezolva toate problemele noastre.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii abonat la cele mai noi articole postate pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

Clik pe linkul de mai jos pentru abonare:

Invitatie in WhatsApp Grup