Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Iubirea nu este o obligatie

Atunci când există iubire, nu există nici o datorie. Atunci când îți iubești soția, împărtășești totul cu ea – proprietățile tale, problemele tale, anxietatea, bucuria ta. Nu ești dominant. Tu nu ești bărbat și ea femeie pe care să o folosești și apoi să o dai deoparte, un fel de mașină de reproducere trecută pe numele tău.

Atunci când exisă iubire, obligația, datoria dispare. Omul care nu are iubire în inima lui vorbește despre drepturi și obligații, la fel cum și în această țară drepturile și obligațiile au luat locul iubirii.

Regulamentele au devenit mai importante decât căldura afecțiunii, a iubirii. Atunci când există iubire, problema este simplă, atunci când nu există iubire, problema devine complexă.

Când un bărbat își iubește soția și copiii, el nu va gândi sub forma obligațiilor și drepturilor. Domnilor, examinați-vă mințile și inimile voastre. Știu că ați râs – acesta este unul din trucurile neatenției, să râzi de ceva și să-l dați deoparte.

Soția ta nu împărtășește responsabilitatea ta, ea nu împărtășește proprietatea ta, ea nu are jumătate din tot ceea ce aveți deoarece tu consideri femeia mai prejos decât tine, ceva care trebuie să fie păstrată și folosită sexual, cum îți convine atunci când ți-e poftă de ea.

Deci, ați inventat cuvintele drepturi și obligații; și când femeia se revoltă îi arunci aceste cuvinte. Societatea care vorbește despre obigații și drepturi este o societate statică, o societate decadentă.

Dacă veți examina cu adevărat mințile și inimile voastre, veți descoperi că nu aveți deloc iubire.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce! Daca tot nu porneste, va rog sa trimite-ti un mesaj de la rubrica contact si verific sursa la server daca mai este valida.


Vă rugăm să donați cât considerați de cuviință pentru a contribui la eforturile mele de extindere a acestui proiect educațional unic. Orice sumă va fi folosită pentru acoperirea costurilor lunare de traducere și mentenanță tehnică a site-ului. Perioadele ridicate de trafic pe site pot conduce la blocarea serverului și activarea automată a unui plan tarifar de găzduire a trezireainteligentei.ro pe care nu mi-l pot permite fără ajutorul publicului. (mai multe aici...)