Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Intelegerea pasiunii

A te osândi înseamnă o viață religioasă? Mortificarea, umilirea corpului sau a minții este un semn de înțelegere? Auto-tortura este o cale spre adevăr? Negarea este castitate? Crezi că poți ajunge departe prin renunțare? Chiar crezi că poate fi pace prin conflict? Contează mult mai mult mijloacele decât finalitatea? Poate exista o finalitate, dar ce înseamnă asta.

Realitatea, ceea ce este, trebuie să fie înțeleasă și nu sufocată de concluzii, idealuri și raționalizări inteligente. Suferința nu este calea fericirii, ceea ce numim pasiune, trebuie să fie înțeleasă și nu suprimată sau sublimată și nu este de folos găsirea unui înlocuitor pentru aceasta.

Orice ai putea face, orice ai inventa, doar va consolida ceea ce nu ai înțeles și nu-ți place. Pentru a iubi ceea ce numim pasiune, trebuie s-o înțelegem.

A iubi înseamnă a fi în comuniune directă, și nu poți iubi ceea ce-ți displace, dacă ai idei, concluzii despre ea. Cum poți înțelege și iubi pasiunea, dacă ai depus un jurământ împotriva ei? Un jurământ este o formă de rezistență, și ceea ce rezistă în cele din urmă te cucerește.

Adevărul nu poate fi cucerit, nu-l puteți lua cu asalt; el vă va aluneca printre degete, dacă încercați să-l prindeți.

Adevărul vine în tăcere, fără știrea ta, ceea ce cunoști nu este adevărul, acesta este doar o idee, un simbol. Umbra nu este realitatea.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce! Daca tot nu porneste, va rog sa trimite-ti un mesaj de la rubrica contact si verific sursa la server daca mai este valida.


Vă rugăm să donați cât considerați de cuviință pentru a contribui la eforturile mele de extindere a acestui proiect educațional unic. Orice sumă va fi folosită pentru acoperirea costurilor lunare de traducere și mentenanță tehnică a site-ului. Perioadele ridicate de trafic pe site pot conduce la blocarea serverului și activarea automată a unui plan tarifar de găzduire a trezireainteligentei.ro pe care nu mi-l pot permite fără ajutorul publicului. (mai multe aici...)