Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Intelegerea a ceea ce este

kk6

Cu siguranță, un om care are înțelegerea vieții nu caută credințe. Un om care iubește nu are nici o credință – doar iubește.

Omul care trăiește în intelect are credințe, deoarece întotdeauna intelectul este în căutarea securității, a protecției; el evită întotdeauna pericolul și prin urmare își construiește idei, credințe, idealuri, în spatele cărora se pune la adăpost.

Ce s-ar întâmpla dacă te-ai confrunta cu violența direct, acum?

Ai fi un pericol pentru societate; și deoarece mintea prevede pericolul, ea spune: ”voi realiza idealul non-violenței după zece ani”, ceea ce este un proces fals, fictiv.

A înțelege ceea ce este, este mult mai important decât a crea și a urma idealuri deoarece idealurile sunt false, iar ceea ce este, este adevărata realitate.

Pentru a înțelege ceea ce este, este necesară o capacitate enormă, o minte ageră și lipsită de prejudecăți.

Deoarece nu dorim să ne confruntăm și să înțelegem ceea ce este, noi inventăm multe moduri de evadare și le dăm nume frumoase precum idealuri, credințe, Dumnezeu.

Cu siguranță, doar atunci când văd falsul ca fals, mintea mea este capabilă a percepe adevărul. O minte confuză, pierdută în falsitate, nu poate descoperi adevărul.

Prin urmare, trebuie să înțeleg ceea ce este fals în relațiile mele, în ideile mele, în toate cele care mă privesc, deoarece pentru a percepe adevărul este necesară înțelegerea falsului.

Fără a înlătura cauzele ignoranței nu poate exista iluminare; și căutarea iluminării, atunci când mintea este oarbă, este absolut lipsită de sens.

De aceea trebuie să încep a vedea falsul în relațiile mele cu ideile, cu oamenii, cu lucrurile.

Atunci când mintea vede ceea ce este fals, atunci ceea ce este adevărat vine în ființă, și atunci există extazul, există fericirea.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Putem să fim, fie egoişti, fie altruişti, să ne gândim la sine sau la alţii. Nu există alte opţiuni. Libertatea de alegere este posibilă când ambele opţiuni sunt în mod clar vizibile şi egal apreciate (sau respinse). Dacă aş vedea o singură opţiune, va trebui s-o urmez. De aceea, pentru a alege liber, trebuie să-mi văd propria natură şi natura Creatorului.

Ajuta acest blog sa ramana deschis si fara reclame. Este nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite