Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Intalniti din nou viata

kk6

Considerăm că unul dintre lucrurile pe care cei mai mulți dintre noi le acceptă cu nerăbdare și ușurință este credința. Eu nu atac credințele.

Încercăm doar să aflăm de  ce acceptăm credințele; și dacă putem să înțelegem motivele, cauzalitatea acestei acceptări, atunci poate am putea fi capabili nu doar să înțelegem de ce o facem, ci de asemenea să fim liberi de ea.

Putem vedea cum credințele politice și religioase, naționaliste și diverse alte tipuri de credințe, separă oamenii, creează conflicte, confuzie și antagonism, este un fapt evident; și totuși nu dorim să renunțăm la ele.

Există credința hindusă, credința creștină, credințele buddhiste, nenumărate credințe, ideologii și dogme naționale, politice, fiecare luptând cu celelalte, încercând să-i convertească pe ceilalți.

Evident, văzând că aceste credințe separă oamenii, creează intoleranță, este posibil a trăi fără credințe?

Putem studia și descoperi sinele în relație cu aceste credințe. Este posibil a trăi în această lume fără nici o credință, nu a schimba credința, nu a substitui o credință cu o alta, ci a fi în întregime liber de toate credințele pentru a întâlni viața, mereu, în fiecare minut?

La urma urmei, acesta este adevărul: să ai capacitatea de a întâlni și descoperi totul din nou, din moment în moment, fără reacții condiționate de trecut, astfel încât să nu existe un efect cumulativ, care acționează ca o barieră între tine și ceea ce este. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite