Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Insasi natura gandirii

krishnamurti3
Timpul este gandire, si gandirea este procesul memoriei care creeaza timp precum ieri, azi si maine, precum ceva pe care il folosim ca un mijloc de a indeplini, de a realiza, ca un mod de viata.

Timpul pentru noi este extraordinar de important, viata dupa viata, o viata care sa conduca la o alta viata, care se modifica, care continua.

Desigur, timpul este chiar natura gandirii, gandirea este timpul.

Si atat cat timpul exista ca un mijloc pentru ceva, mintea nu poate trece dincolo de ea insasicapacitatea de a trece dincolo de ea insasi face parte din noua minte, care este libera de timp.

Timpul este un factor de frica.

Prin timp nu inteleg timpul cronologic, masurabil – secunde, minute, ore, zile, ani – ci timpul ca proces psihologic, interior.

Acesta este cel care aduce frica.

Timpul este frica; timpul este gandire, si aceasta da nastere fricii; el este timpul care creeaza frustrare, conflicte, deoarece perceptia imediata a realitatii, vederea acestei realitati este atemporala.

Deci, pentru a intelege frica, trebuie sa fiti constienti de timp – timp ca distanta, ca spatiu; ceea ce gandirea creeaza ca ieri, astazi si maine, folosind memoria de ieri pentru a se adapta la prezent si astfel la conditia viitorului.

Deci, pentru marea majoritate, frica este o extraordinara realitate si mintea care este stapanita de frica, de complexitatea fricii, nu poate fi libera; ea nu poate intelege frica in totalitate fara a intelege complexitatea timpului.

Acestea merg impreuna.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii abonat la cele mai noi articole postate pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

Clik pe linkul de mai jos pentru abonare:

Invitatie in WhatsApp Grup