Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Insasi natura gandirii

krishnamurti3
Timpul este gandire, si gandirea este procesul memoriei care creeaza timp precum ieri, azi si maine, precum ceva pe care il folosim ca un mijloc de a indeplini, de a realiza, ca un mod de viata.

Timpul pentru noi este extraordinar de important, viata dupa viata, o viata care sa conduca la o alta viata, care se modifica, care continua.

Desigur, timpul este chiar natura gandirii, gandirea este timpul.

Si atat cat timpul exista ca un mijloc pentru ceva, mintea nu poate trece dincolo de ea insasicapacitatea de a trece dincolo de ea insasi face parte din noua minte, care este libera de timp.

Timpul este un factor de frica.

Prin timp nu inteleg timpul cronologic, masurabil – secunde, minute, ore, zile, ani – ci timpul ca proces psihologic, interior.

Acesta este cel care aduce frica.

Timpul este frica; timpul este gandire, si aceasta da nastere fricii; el este timpul care creeaza frustrare, conflicte, deoarece perceptia imediata a realitatii, vederea acestei realitati este atemporala.

Deci, pentru a intelege frica, trebuie sa fiti constienti de timp – timp ca distanta, ca spatiu; ceea ce gandirea creeaza ca ieri, astazi si maine, folosind memoria de ieri pentru a se adapta la prezent si astfel la conditia viitorului.

Deci, pentru marea majoritate, frica este o extraordinara realitate si mintea care este stapanita de frica, de complexitatea fricii, nu poate fi libera; ea nu poate intelege frica in totalitate fara a intelege complexitatea timpului.

Acestea merg impreuna.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce! Daca tot nu porneste, va rog sa trimite-ti un mesaj de la rubrica contact si verific sursa la server daca mai este valida.


Vă rugăm să donați cât considerați de cuviință pentru a contribui la eforturile mele de extindere a acestui proiect educațional unic. Orice sumă va fi folosită pentru acoperirea costurilor lunare de traducere și mentenanță tehnică a site-ului. (mai multe aici...)