Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Inima plina, mintea goala

j-krishnamurti-1

Nu exista nici o cale spre adevar, acesta trebuie sa vina la tine. Adevarul poate ajunge la tine doar atunci cand mintea si inima sunt simple, clare si in inima ta exista iubire; nu atunci cand inima ta este plina cu lucruri ale mintii.

Atunci cand nu exista iubire in inima ta, nu vorbi despre organizatii de fraternitate, nu vorbi despre credinta, despre divizare sau puterile care creeaza divizarea, nu trebuie sa cauti reconciliere.

Esti pur si simplu o fiinta umana, fara o eticheta, fara o tara. Asta inseamna ca trebuie sa te dezbraci de toate acestea si sa permiti adevarului sa vina in fiinta ta; si el poate veni doar atunci cand mintea este goala, atunci cand mintea inceteaza a creea.

Atunci adevarul va veni fara sa-l chemati. Atunci va veni repede ca vantul si intotdeauna in mod constient.

El vine neinteligibil, atunci cand nu te astepti si nu-ti doresti. Apare la fel de brusc ca lumina soarelui, la fel de pur ca noaptea; dar sa-l primeasca, inima trebuie sa fie plina si mintea goala.

Acum ai mintea plina si inima complet goala. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.
 

Am câteva costuri operaționale pentru acest website și petrec mult timp pentru a-l menține funcțional. Donația dvs. face acest lucru posibil. Vreau să vă mulțumesc pentru asta. Să menținem acest website funcțional fără reclame enervante, doar prin donații voluntare. Acest lucru ar fi atât de minunat! Dacă nu puteți dona sau nu doriți, nu vă faceți griji. De asemenea, este OK.