Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Inecat de influenta

krishnamurti-spiritual-quotes

De ce imbatraneste mintea? Este invechita – nu-i asa? – in sensul ca devine decrepita, deteriorata, repetitiva, captiva unor obiceiuri sexuale, obiceiuri religioase, obiceiuri legate de locul de munca sau diferite obiceiuri, de ambitie.

Mintea este atat de impovarata de nenumarate experiente si amintiri, atat de tulburata si speriata de tristete, ca nu poate percepe nimic proaspat, ci intotdeauna traduce ceea ce percepe in functie de propriile amintiri, concluzii, formule, intotdeauna citeaza; are o autoritate limitata; aceasta este o minte veche, imbatranita.

Puteti observa motivul pentru care se intampla asa.

Intreaga noastra educatie presupune doar cultivarea memoriei; exista comunicarea in masa prin reviste, radio, televiziune, exista profesori care citesc prelegeri si repeta aceleasi lucruri din nou si din nou, pana cand creierul dumneavoastra absoarbe ceea ce ei repeta, iar voi le debitati la un examen pentru a obtine un grad,  si mergeti  mai departe cu procesul, locul de munca, rutina, repetarea neincetata.

Nu doar atat, mai exista de asemenea propria noastra lupta interioara cu ambitia, cu frustrarile sale, concurenta, nu doar pentru locuri de munca ci si pentru Dumnezeu, dorind sa fii aproape de El, cautand cel mai rapid drum care sa te conduca spre El.

Deci, datorita presiunii, stresului, incordarii, mintile noastre sunt congestionate, imbacsite, inecate de influente, de tristete constienta sau inconstienta.

Mintea ne duce in jos, nu va folositi de ea.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, openload, vimeo, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce!


cevanou

Fii alaturi de mine si sustine acest site!


SandaOctober 3, 2018 - 8:34 pm

Adevarat,dar daca sti sa iti pastrezi sufletul mereu tanar atunci si mintea va fi mereu infloritoare, ce a fost, a trecut, ce este, s-a dus, ce conteaza, normal ca ce urmeaza, caci inapoi nu ma intorc pentru ca stiu ce a fost, deci merg doar inainte.
Lasa-ti sufletul deschis catre tot ce ti se pare interesant, fi curios si afla, ai ambitie de reusita, iar cand se poate bucura-te, razi, distreaza-te si lasa buna dispozitie sa iti inunde firea.
Astfel creerul , isi da reifhlech si cu forte noi devine mai capabil functional.
Deci nu uitati a va relaxa de cate ori aveti ocazia.

Your email is never published or shared.