Meditatii zilnice cu Krishnamurti – In afara sferei gandirii

krishnamurti-spiritual-quotes

Ti-ai schimbat propriile idei, ti-ai schimbat gandirea, dar gandirea este intotdeauna conditionata. Fie ca este gandirea lui Isus, Buddha, X, Y sau Z, aceasta este doar gandire, si, prin urmare, un gand poate fi in opozitie cu un alt gand, si atunci cand exista opozitie, un conflict intre doua ganduri, rezultatul este o modificare contiuna a gandirii.

Altfel spus, schimbarea este in continuare in domeniul gandirii, si schimbarea in domeniul gandirii nu este deloc o schimbare.

O idee sau un set de idei a fost doar inlocuit cu un altul.

Este posibil ca, vazand acest intreg proces, sa aduceti o schimbare care sa fie in afara sferei gandirii?

Cu siguranta, intreaga constiinta, fie ca este din trecut, prezent sau viitor, este in domeniul gandirii, si orice schimbare in acest domeniu, care defineste limitele mintii, nu este o schimbare reala.

O schimbare radicala poate avea loc doar in afara sferei gandirii, nu in ea, si mintea poate parasi aceasta sfera doar atunci cand vede limitele, limitele acestei sfere, si isi da seama ca orice schimbare in aceasta sfera nu este deloc o schimbare, o transformare adevarata, reala. 

Aceasta este adevarata meditatie. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.
 

Am câteva costuri operaționale pentru acest website și petrec mult timp pentru a-l menține funcțional. Donația dvs. face acest lucru posibil. Vreau să vă mulțumesc pentru asta. Să menținem acest website funcțional fără reclame enervante, doar prin donații voluntare. Acest lucru ar fi atât de minunat! Dacă nu puteți dona sau nu doriți, nu vă faceți griji. De asemenea, este OK.