Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Ideologia impiedica actiunea

krishnamurti-spiritual-quotes

Mereu lumea este aproape de catastrofă. Dar pare a fi mai aproape acum. Văzând această apropiată catastrofă, cei mai mulți dintre noi se refugiază în idei. Noi credem că această catastrofă, această criză, poate fi rezolvată printr-o ideologie. Ideologia este întotdeauna un impediment către relație, și împiedică acțiunea.

Ne dorim pacea doar ca idee, nu ca realitate.

Dorim pacea la nivel verbal, ceea ce este doar în sfera gândirii, deși noi o numim cu mândrie nivel intelectual. Dar cuvântul pace nu este pacea.

Pacea poate exista doar atunci când confuzia pe care tu și ceilalți o creați, încetează. Suntem atașați de idei și nu de pace.

Căutăm noi modele sociale și politice, dar nu pentru pace; suntem preocupați de reconciliere și nu de a înlătura cauzele războiului.

Această căutare va aduce doar răspunsuri condiționate de trecut.

Această condiționare este ceea ce noi numim cunoaștere, experiență; și noul este schimbat, tradus, interpretat în conformitate cu această cunoaștere.

Deci, există un conflict între ceea ce este și experiența trecutului.

Trecutul, care este cunoașterea, este mereu în conflict cu realitatea, care este mereu în prezent.

Deci astfel nu vom rezolva problema, ci doar vom perpetua condițiile care au creat problema.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

INFO: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce. - DMCA


Dacă vă place acest site, iar informațiile prezentate vă sunt de ajutor, ajutati acum acest site cu o donație prin serviciul electronic securizat PayPal sau direct in cont bancar. (clik aici)