Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Idealistul nu poate cunoaste iubirea

Aceia care încearcă să fie celibatari în scopul realizării lui Dumnezeu sunt imorali, desfrânați, deoarece ei sunt în căutarea unui rezultat sau a unui câștig, substituind astfel rezultatul final, pentru sex – care este frica.

Inimile lor sunt fără iubire, și nu poate exista puritate și o inimă curată, aceasta fiind singura care poate descoperi realitatea. O inimă disciplinată, o inimă oprimată, nu poate cunoaște iubirea.

Ea nu poate cunoaște iubirea deoarece este prinsă în obiceiuri, în senzație – religioase sau fizice, psihologice sau senzoriale.

Idealistul este un imitator și prin urmare el nu poate cunoaște iubirea, el nu poate fi generos, el nu se poate elibera în totalitate de ideea de sine.

Doar atunci când mintea și inima nu sunt împovărate de frică, de rutina obiceiurilor senzoriale, atunci există generozitate și compasiune, există iubire.

O astfel de iubire este castă. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce! Daca tot nu porneste, va rog sa trimite-ti un mesaj de la rubrica contact si verific sursa la server daca mai este valida.Vă rugăm să donați cât considerați de cuviință pentru a contribui la eforturile mele de extindere a acestui proiect educațional unic. Orice sumă va fi folosită pentru acoperirea costurilor lunare de traducere și mentenanță tehnică a site-ului. Perioadele ridicate de trafic pe site pot conduce la blocarea serverului și activarea automată a unui plan tarifar de găzduire a trezireainteligentei.ro pe care nu mi-l pot permite fără ajutorul publicului.