Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Idealistul nu poate cunoaste iubirea

Aceia care încearcă să fie celibatari în scopul realizării lui Dumnezeu sunt imorali, desfrânați, deoarece ei sunt în căutarea unui rezultat sau a unui câștig, substituind astfel rezultatul final, pentru sex – care este frica.

Inimile lor sunt fără iubire, și nu poate exista puritate și o inimă curată, aceasta fiind singura care poate descoperi realitatea. O inimă disciplinată, o inimă oprimată, nu poate cunoaște iubirea.

Ea nu poate cunoaște iubirea deoarece este prinsă în obiceiuri, în senzație – religioase sau fizice, psihologice sau senzoriale.

Idealistul este un imitator și prin urmare el nu poate cunoaște iubirea, el nu poate fi generos, el nu se poate elibera în totalitate de ideea de sine.

Doar atunci când mintea și inima nu sunt împovărate de frică, de rutina obiceiurilor senzoriale, atunci există generozitate și compasiune, există iubire.

O astfel de iubire este castă. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii abonat la cele mai noi articole postate pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

Clik pe linkul de mai jos pentru abonare:

Invitatie in WhatsApp Grup