Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Gasiti linistea

j-krishnamurti-1

Daca ati investigat ce este meditatia si ati inteles intregul proces al gandirii veti descoperi ca mintea este complet linistita. In aceasta liniste totala a mintii nu exista nici un privitor, nici un observator, si prin urmare nici un experimentator; nu exista nici o entitate care sa acumuleze experienta, care este o activitate specifica mintii egocentrice.

Nu spune “acesta este samadhi” – care este tot un non-sens, deoarece doar ati citit despre el intr-o carte si nu l-ati descoperit singuri.

Exista o mare diferenta intre cuvant si lucru.

Cuvantul nu este lucrul; cuvantul usa nu este lucrul numit usa.

Deci, a medita inseamna a goli mintea de activitatile auto-centrate.

Si daca ati ajuns atat de departe in meditatie, veti gasi ca acolo este liniste, un vid total.

Mintea este necontaminata de societate; ea nu mai este supusa nici unei influente, nici unei presiuni, nici unei dorinte.

Este complet singura; si fiind singura, de neatins, ea este inocenta.

Prin urmare, exista posibilitatea ca ceea ce este atemporal, etern sa vina in fiinta ta.

Acest intreg proces este meditatia. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce!


Dacă fiecare dintre vizitatorii acestui blog, care simt că îi ajută aceste informaţii, ar oferi drept multumire, de fiecare dată când intră aici, măcar 5 lei, (atat e transferul minim in cont), ajutorul vostru ar fi minim, practic insesizabil pentru voi, însă pentru noi ar însemna mult. (clik aici pentru mai multe detalii...)