Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Gasiti linistea

j-krishnamurti-1

Daca ati investigat ce este meditatia si ati inteles intregul proces al gandirii veti descoperi ca mintea este complet linistita. In aceasta liniste totala a mintii nu exista nici un privitor, nici un observator, si prin urmare nici un experimentator; nu exista nici o entitate care sa acumuleze experienta, care este o activitate specifica mintii egocentrice.

Nu spune “acesta este samadhi” – care este tot un non-sens, deoarece doar ati citit despre el intr-o carte si nu l-ati descoperit singuri.

Exista o mare diferenta intre cuvant si lucru.

Cuvantul nu este lucrul; cuvantul usa nu este lucrul numit usa.

Deci, a medita inseamna a goli mintea de activitatile auto-centrate.

Si daca ati ajuns atat de departe in meditatie, veti gasi ca acolo este liniste, un vid total.

Mintea este necontaminata de societate; ea nu mai este supusa nici unei influente, nici unei presiuni, nici unei dorinte.

Este complet singura; si fiind singura, de neatins, ea este inocenta.

Prin urmare, exista posibilitatea ca ceea ce este atemporal, etern sa vina in fiinta ta.

Acest intreg proces este meditatia. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce! Daca tot nu porneste, va rog sa trimite-ti un mesaj de la rubrica contact si verific sursa la server daca mai este valida.


Vă rugăm să donați cât considerați de cuviință pentru a contribui la eforturile mele de extindere a acestui proiect educațional unic. Orice sumă va fi folosită pentru acoperirea costurilor lunare de traducere și mentenanță tehnică a site-ului. Perioadele ridicate de trafic pe site pot conduce la blocarea serverului și activarea automată a unui plan tarifar de găzduire a trezireainteligentei.ro pe care nu mi-l pot permite fără ajutorul publicului.