Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Frica ne face supusi

sobre-krishnamurti

De ce facem toate acestea – ne supunem, urmăm pe alții, imităm, copiem? De ce?

Deoarece lăuntric ne este frică, suntem speriați, nesiguri. Vrem siguranță, ne dorim siguranță financiară, morală – dorim să fim aprobați, dorim o poziție sigură, nu dorim să ne confruntăm cu probleme, cu suferințe, cu tulburări, dorim să fim ocoliți de toate acestea.

Deci frica conștientă sau inconștientă, ne face să ne supunem unui maestru, unui lider, preotului sau guvernului.

De asemenea, frica ne oprește de la a face ceva dăunător celorlalți, deoarece vom fi pedepsiți, deci în spatele tuturor acestor acțiuni, a lăcomiilor, a preocupărilor și căutărilor noastre, pândește această dorință de certitudine, de securitate, dorința de a fi siguri.

Deci, fără rezolvarea fricii, fără eliberarea de frică, doar a te supune sau a asculta, are o mică importanță; ceea ce contează este înțelegerea fricii zilnice și modul în care frica se manifestă în diferite feluri.

Doar atunci există eliberarea de frică, aceasta este o calitate interioară a înțelegerii, singurătatea în care nu există acumulare de cunoștințe sau experiențe, și aceasta este singura care conferă o extraordinară claritate în căutarea și realizarea

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite