Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Fii spectator

kk6

Nu stiu daca ati observat ce rol enorm joaca intelectul in viata noastra. Ziarele, revistele, tot ceea ce ne priveste, conduc in aceasta directie.

Eu nu sunt impotriva ratiunii. Dimpotriva, trebuie sa avem capacitatea de a rationa foarte clar si ferm.

Dar daca veti observa, veti descoperi ca intelectul analizeaza ce ne apartine sau nu ne apartine, ce anume este strain in gasirea realitatii, si asa mai departe.

Am invatat procesul de a ne auto-analiza. Asa ca intelectul este cel care are capacitatea de a se intreba, de a analiza, de a rationa si a ajunge la concluzii; iar sentimentul, sentimentul pur, este intotdeauna intrerupt, colorat de intelect.

Iar cand intelectul interfereaza cu sentimentul pur, din aceasta interferenta se naste o minte mediocra.

Pe de o parte avem intelectul, cu capacitatea sa de a motiva, bazata pe placut si neplacut, in functie de conditionarea sa, de experienta si cunostintele sale; si pe de alta parte, avem sentimentul care este corupt de societate, de frica.

Si vor dezvalui acestea doua Adevarul?

Sau exista doar perceptia si nimic altceva?

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce!


Dacă fiecare dintre vizitatorii acestui blog, care simt că îi ajută aceste informaţii, ar oferi drept multumire, de fiecare dată când intră aici, măcar 5 lei, (atat e transferul minim in cont), ajutorul vostru ar fi minim, practic insesizabil pentru voi, însă pentru noi ar însemna mult. (clik aici pentru mai multe detalii...)