Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Fii spectator

kk6

Nu stiu daca ati observat ce rol enorm joaca intelectul in viata noastra. Ziarele, revistele, tot ceea ce ne priveste, conduc in aceasta directie.

Eu nu sunt impotriva ratiunii. Dimpotriva, trebuie sa avem capacitatea de a rationa foarte clar si ferm.

Dar daca veti observa, veti descoperi ca intelectul analizeaza ce ne apartine sau nu ne apartine, ce anume este strain in gasirea realitatii, si asa mai departe.

Am invatat procesul de a ne auto-analiza. Asa ca intelectul este cel care are capacitatea de a se intreba, de a analiza, de a rationa si a ajunge la concluzii; iar sentimentul, sentimentul pur, este intotdeauna intrerupt, colorat de intelect.

Iar cand intelectul interfereaza cu sentimentul pur, din aceasta interferenta se naste o minte mediocra.

Pe de o parte avem intelectul, cu capacitatea sa de a motiva, bazata pe placut si neplacut, in functie de conditionarea sa, de experienta si cunostintele sale; si pe de alta parte, avem sentimentul care este corupt de societate, de frica.

Si vor dezvalui acestea doua Adevarul?

Sau exista doar perceptia si nimic altceva?

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, openload, vimeo, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce!


cevanou

Fii alaturi de mine si sustine acest site!


SimeonaMay 10, 2016 - 5:52 am

Da, cred că suntem făcuți cu înclinația naturală de a căuta Adevărul (oare,aflarea Adevărului să fie sensul vieții?)… Iar unii – muuulți – susțin că dețin adevărul și că, pentru a-l afla, ar fi bine să urmăm “calea” lor.

Religii, secte, confesiuni, curente, filosofii – toate susțin că ele sunt Calea… Mai nou, religiile sunt înlocuite cu alte “căi” de aflare a Adevărului, cum ar fi: dezvoltare personală, NLP, coaching, fizi-psihi-misti-ezotero-terapy.

O mulțime de căi… o mulțime de adevăruri… și toate se consideră adevărul absolut… câți oameni, atâția dumnezei…

Avem de ales: ori urmăm una din căile celor care susțin că au aflat adevărul … ori ne alegem propria cale, independent de căile propuse. Un lucru e clar: pentru a cunoaște adevărul cuiva, trebuie să mergem cu încredere – cu credință în acel cineva – pe calea adevărului lui.

În orice caz, cunoașterea (informația, experiența) rămâne felinarul… și, cu cât lumina e mai puternică, cu atât bate mai departe și mai clar.

Mulțumesc!

Your email is never published or shared.