Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Fericirea nu poate fi urmarita

krishnamurti-spiritual-quotes

Ce intelegeti prin fericire? Unii vor spune ca fericirea consta in a obtine ceea ce vrei. Vreau o masina, o obtin si sunt fericit. Vreau un sari sau haine; vreau sa merg in Europa, si daca pot, sunt fericit.

Vreau sa fiu cel mai mare politician, si daca am reusit sunt fericit; daca nu reusesc sunt nefericit.

Deci, ceea ce numim fericire inseamna a obtine ceea ce vrem, realizarea sau succesul, devenind nobil, obtinand tot ce vrem.

Atata timp cat vrem ceva si putem obtine, ne simtim perfect fericiti, nu frustrati, dar daca nu putem obtine ceva ce ne dorim, atunci incepe suferinta.

Toti suntem interesati de acest lucru, nu doar cei bogati sau cei saraci. Bogatii si saracii, toti doresc sa obtina ceva pentru ei insisi, pentru familia lor, pentru societate; si daca acestia sunt impiedicati, opriti, vor fi nefericiti.

Noi nu discutam, nu spunem ca saracii nu ar trebui sa aiba ceea ce isi doresc. Nu asta e problema.

Incercam sa aflam ce este fericirea si daca fericirea este ceva de care esti constient.

In momentul in care esti constient ca esti fericit, ca ai totul, este aceasta fericire?

In momentul in care esti constient ca esti fericit, aceasta nu este fericirea, nu-i asa?

Deci nu poti urmari fericirea. In momentul in care esti constient ca esti umil, nu esti umil. Deci, fericirea nu este un lucru care poate fi urmarit; vine.

Dar daca o cauti, se va retrage. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite