Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Fericirea nu este senzatie

Bildschirmfoto-2013-10-22-um-21.46.53

Mintea nu poate gasi niciodata fericirea. Fericirea nu este un lucru care trebuie urmarit si gasit, ca senzatia. Senzatia poate fi gasita din nou si din nou, pentru ca ea mereu se pierde; dar fericirea nu poate fi gasita. Amintirea fericirii este doar o senzatie, o reactie pentru sau impotriva prezentului. Ce s-a incheiat nu este fericire.

Experienta fericirii care a trecut este senzatie, pentru aducere aminte, este trecut si trecutul este senzatie. Fericirea nu este senzatie.

Ceea ce cunosti este trecut, nu prezent; iar trecutul este senzatie, reactie, memorie. Iti amintesti ca ai fost fericit; si trecutul poate spune ce este fericirea? Poate sa o reaminteasca, nu poate fi.

Recunoasterea nu este fericire; sa cunosti ce inseamna sa fii fericit nu este fericire.

Recunoasterea este raspunsul memoriei si poate mintea, un complex de amintiri, experiente, sa fie vreodata fericita? Recunoasterea profunda previne experienta.

Atunci cand esti constient de faptul ca esti fericit, este aceasta fericire? Atunci cand esti fericit, esti constient de ea?

Constienta vine doar cu conflictul, conflictul de a-ti aminti cat mai mult. Fericirea nu este mai multa aducere aminte. Unde exista conflict nu este fericire.

Conflictul este acolo unde este mintea. Gandirea la toate nivelurile este raspunsul memoriei si astfel se naste conflictul.

Gandul este senzatie, iar senzatia nu este fericire.

Senzatiile nu ofera niciodata satisfactie. Senzatia are un final dar fericirea nu are un sfarsit; nu poate fi cautata.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.
 

Am câteva costuri operaționale pentru acest website și petrec mult timp pentru a-l menține funcțional. Donația dvs. face acest lucru posibil. Vreau să vă mulțumesc pentru asta. Să menținem acest website funcțional fără reclame enervante, doar prin donații voluntare. Acest lucru ar fi atât de minunat! Dacă nu puteți dona sau nu doriți, nu vă faceți griji. De asemenea, este OK.