Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Esti suferinta

Jiddu-Krishnamurti

Cand nu exista un observator, cine sufera, este suferinta diferita de tine?

Tu esti suferinta, nu-i asa? Tu nu esti inafara suferintei – esti chiar suferinta.

Ce se intampla? Nu exista nici o etichetare, nu exista nici o numire si astfel, dand totul la o parte, ramanaem doar cu suferinta, doar cu sentimentul, cu chinul.

Cand am realizat asta, ce se intampla? Cand n-o numesc, cand nu mi-e frica sa o privesc, atunci sunt legat, fuzionat de focarul sau?

Daca acest focar este asociat ei, imi va fi frica de acesta.

Apoi, trebuie sa actionez si sa fac ceva cu privire la asta. Dar in cazul in care eu sunt in acel centru, atunci ce fac? Nu exista nimic de facut. Daca sunt acel centru, si nu il resping, nu il etichetez, nu il inlatur – daca pur si simplu sunt acel lucru, ce se intampla?

Cine spune ca sufera atunci? Desigur, o transformare fundamentala a avut loc.

Atunci nu mai exista “Eu sufar”, deoarece nu exista nici un centru al suferintei, deoarece niciodata nu mai analizez ce este acest centru. Noi traim doar de la un cuvant la altul, de la o reactie la alta.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Ca sa avem acces la internet trebuie sa platim un abonament, apoi avem nevoie de un telefon sau calculator care desigur au nevoie de energie electrica, pentru toate trebuie platit. La fel si acest blog ca sa existe el are costuri, ca blogul sa functioneze am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest site, o mică donație ma va ajuta foarte multe!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite