Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Este suferinta esentiala?

krishnamurti-spiritual-quotes

Exista atat de multe varietati, complicatii si grade de suferinta. Stim cu totii asta. Tu stii foarte bine, si duci aceasta povara de-a lungul vietii, practic din momentul nasterii si pana moartea te rapune.

Daca am spune ca aceasta este inevitabil, atunci nu exista nici un raspuns; daca o acceptati, atunci ati opriti investigarea sa. Ati inchis usa investigatiei; daca evadezi din ea, inchizi deasemenea usa.

Puteti evada cu ajutorul unui barbat sau al unei femei, in bautura, distractii, prin diferite forme de putere, pozitie sociala, prestigiu, prin palavrageala interna despre nimic.

Atunci evadarea devine foarte importanta; toate acestea va vor conduce spre a va asuma o importanta colosala.

Deci, ati inchis usa spre suferinta, din nou, si asta facem majoritatea dintre noi. Deci, am putea opri evadarea de orice fel si sa ne intoarcem la suferinta.

Asta inseamna sa nu cautam o solutie pentru suferinta. Exista suferinta fizica – durere de dinti, de stomac, o operatie, accidente, diferite forme de suferinte fizice, care au rezolvarea lor.

Exista de asemenea teama de suferinta din viitor, fata de ce ar putea provoca suferinta.

Suferinta este strans legata de frica si fara intelegerea acestor doi factori majori in viata, niciodata nu vom intelege ce inseamna a avea compasiune, a iubi.

Deci, o minte care doreste sa inteleaga ce este compasiunea, iubirea si toate celelalte, cu siguranta trebuie sa inteleaga ce este frica si ce este suferinta. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce!


Dacă fiecare dintre vizitatorii acestui blog, care simt că îi ajută aceste informaţii, ar oferi drept multumire, de fiecare dată când intră aici, măcar 5 lei, (atat e transferul minim in cont), ajutorul vostru ar fi minim, practic insesizabil pentru voi, însă pentru noi ar însemna mult. (clik aici pentru mai multe detalii...)