Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Este suferinta esentiala?

krishnamurti-spiritual-quotes

Exista atat de multe varietati, complicatii si grade de suferinta. Stim cu totii asta. Tu stii foarte bine, si duci aceasta povara de-a lungul vietii, practic din momentul nasterii si pana moartea te rapune.

Daca am spune ca aceasta este inevitabil, atunci nu exista nici un raspuns; daca o acceptati, atunci ati opriti investigarea sa. Ati inchis usa investigatiei; daca evadezi din ea, inchizi deasemenea usa.

Puteti evada cu ajutorul unui barbat sau al unei femei, in bautura, distractii, prin diferite forme de putere, pozitie sociala, prestigiu, prin palavrageala interna despre nimic.

Atunci evadarea devine foarte importanta; toate acestea va vor conduce spre a va asuma o importanta colosala.

Deci, ati inchis usa spre suferinta, din nou, si asta facem majoritatea dintre noi. Deci, am putea opri evadarea de orice fel si sa ne intoarcem la suferinta.

Asta inseamna sa nu cautam o solutie pentru suferinta. Exista suferinta fizica – durere de dinti, de stomac, o operatie, accidente, diferite forme de suferinte fizice, care au rezolvarea lor.

Exista de asemenea teama de suferinta din viitor, fata de ce ar putea provoca suferinta.

Suferinta este strans legata de frica si fara intelegerea acestor doi factori majori in viata, niciodata nu vom intelege ce inseamna a avea compasiune, a iubi.

Deci, o minte care doreste sa inteleaga ce este compasiunea, iubirea si toate celelalte, cu siguranta trebuie sa inteleaga ce este frica si ce este suferinta. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite