Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Energia creaza propria disciplina

Intelegerea cuvintelor

 

Pentru a cerceta realitatea, este nevoie de o energie imensa; si daca omul nu face asta isi risipeste energia in activitati creatoare de rau, si prin urmare societatea trebuie sa-l controleze.

Acum, este posibil sa se elibereze de energie cautandu-l pe Dumnezeu, sau adevarul, si in acest proces de descoperire a adevarului sa fie un cetatean care intelege problemele fundamentale ale vietii si pe care societatea nu le poate distruge?

Vezi tu, omul este energie, iar daca omul nu cauta adevarul, aceasta energie devine distructiva; prin urmare societatea controleaza si indruma indivizii sa inabuse aceasta energie.

Si probabil ati observat un alt fapt interesant si foarte simplu: ca in momentul in care vrei sa faci ceva, ai energie pentru a face acel lucru.

Aceasta energie reala, devine un mijloc de a te controla tu insuti, astfel incat nu aveti nevoie de o disciplina din exterior. In cercetarea realitatii, energia creaza propria disciplina. Omul care cauta in mod spontan realitatea, devine tipul de cetatean care nu este in conformitate cu tiparul unei societati particulare sau stat. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.
 

Am câteva costuri operaționale pentru acest website și petrec mult timp pentru a-l menține funcțional. Donația dvs. face acest lucru posibil. Vreau să vă mulțumesc pentru asta. Să menținem acest website funcțional fără reclame enervante, doar prin donații voluntare. Acest lucru ar fi atât de minunat! Dacă nu puteți dona sau nu doriți, nu vă faceți griji. De asemenea, este OK.