Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Energia creaza propria disciplina

Intelegerea cuvintelor

 

Pentru a cerceta realitatea, este nevoie de o energie imensa; si daca omul nu face asta isi risipeste energia in activitati creatoare de rau, si prin urmare societatea trebuie sa-l controleze.

Acum, este posibil sa se elibereze de energie cautandu-l pe Dumnezeu, sau adevarul, si in acest proces de descoperire a adevarului sa fie un cetatean care intelege problemele fundamentale ale vietii si pe care societatea nu le poate distruge?

Vezi tu, omul este energie, iar daca omul nu cauta adevarul, aceasta energie devine distructiva; prin urmare societatea controleaza si indruma indivizii sa inabuse aceasta energie.

Si probabil ati observat un alt fapt interesant si foarte simplu: ca in momentul in care vrei sa faci ceva, ai energie pentru a face acel lucru.

Aceasta energie reala, devine un mijloc de a te controla tu insuti, astfel incat nu aveti nevoie de o disciplina din exterior. In cercetarea realitatii, energia creaza propria disciplina. Omul care cauta in mod spontan realitatea, devine tipul de cetatean care nu este in conformitate cu tiparul unei societati particulare sau stat. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite