Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Efortul este distragerea atentiei de la ceea ce este

kk6

Trebuie sa intelegem problema efortului. Daca putem intelege semnificatia efortului, atunci putem sa-l punem in actiune in viata noastra de zi cu zi. Nu este efortul o lupta pentru a schimba ceea ce este in ceea ce nu este, sau ce ar trebui sa fie, sau ceea ce ar trebui sa devina?

Noi in mod constant dorim sa scapam de ceea ce este, sa transformam sau sa modificam aceasta realitate. Cel care este cu adevarat multumit este cel care intelege ceea ce este, care acorda adevarata semnificatie a ceea ce este.

Adevarata multumire nu consta in mai multe sau mai putine posesiuni, ci in intelegerea semnificatiei a tot ceea ce este.

Doar prin constientizarea pasiva gasim sensul intelegerii. Eu nu vorbesc in acest moment de lupta fizica cu natura, cu o problema tehnica, ci de lupta psihologica.

Luptele si problemele psihologice le vor umbri mereu pe cele fizice, fiziolofice. Puteti construi foarte atent o structura sociala, dar atata timp cat intunericul psihologic si conflictul nu sunt intelese, ele vor rasturna in mod invariabil intreaga structura, atent construita.

Efortul este distragerea atentiei de la ceea ce este. Atunci cand acceptam ceea ce este, lupta inceteaza. Nu exista acceptare atunci cand exista dorinta de a transforma sau modifica ceea ce este.

Lupta, conflictul, orientarea spre distrugere, trebuie sa existe atata timp cat exista dorinta de a schimba ceea ce este.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite