Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Educatia reala

Mentineti un sentiment si observati ce se intampla

Mintea creeaza prin experienta, traditie, memorie. Poate mintea sa fie libera de stocarea a ceea ce experimenteaza? Intelegeti diferenta?

Ceea ce se cere nu este cultivarea memoriei, ci libertatea fata de procesul de acumulare a mintii. Tu m-ai ranit, aceasta este o experienta; iar eu memorez ca sunt ranit; si aceasta devine traditia mea; si din aceasta traditie te privesc pe tine, reactionez la aceasta traditie.

Acesta este procesul zilnic al mintii mele si al mintii tale. Acum, este posibil ca, desi m-ai ranit, procesul de acumulare sa nu aiba loc? Cele doua procese sunt complet diferite.

Daca spui vorbe grele despre mine, ma doare; dar in cazul in care nu dau importanta acestei suferinte, ea nu devine fundalul conform caruia sa actionez, astfel incat este posibil ca eu sa te cunosc din nou.

Aceasta este educatia reala, in sensul profund al cuvantului. Deoarece, atunci, desi vedem efectele conditionarii prin experienta, mintea nu este conditionata.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite