Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Dorinta este intotdeauna dorinta

sobre-krishnamurti

Pentru a evita suferința cultivăm detașarea. Fiind preveniți că atașamentul mai devreme sau mai târziu implică suferiță, dorim să ne detașăm. Atașamentul este plăcut, dar percepând suferința datorată lui, trebuie să fim satisfăcuți, să ne bucurăm în alt mod, prin detașare. Detașarea este la fel ca atașamentul, atâta timp cât produce satisfacție. Deci, ceea ce noi căutăm cu adevărat este satisfacția, simțim nevoia de a fi satisfăcuți prin orice mijloace.

Suntem dependenți sau atașați deoarece ne oferă plăcere, securitate, putere, sentimentul de bunăstare, chiar dacă există suferință și frică.

De asemenea căutăm detașarea pentru plăcere, pentru a nu suferi, pentru a nu fi răniți interior. Noi căutăm plăcerea, satisfacția.

Fără a condamna sau justifica, trebuie să căutăm să înțelegem acest proces, pentru că dacă nu l-am înțeles, nu există nici o cale de ieșire din confuzia și contradicția noastră.

Poate fi vreodată pofta, dorința satisfăcută, sau este o cursă fără sfârșit?

Fie că râvnim la lucruri mici sau mari, dorința este întotdeauna dorință, un foc care arde, și ceea ce este consumat de acesta devine imediat cenușă, dar dorința de a fi satisfăcuți rămâne, ea nu este niciodată arsă, niciodată consumată, neexistând nici un sfârșit al acesteia.

Atașamentul și detașarea sunt la fel de înrobitoare și ambele trebuie să fie depășite.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite