Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Dincolo de timp

Jiddu-Krishnamurti

Mintea conditionata cu siguranta este incapabila de a afla ce se afla dincolo de timp. Asta este, domnilor, mintea, asa cum o stim, este conditionata de trecut.

Trecutul, trecand prin prezent spre viitor, conditioneaza mintea; si aceasta minte conditionata, fiind in conflict, fiind fricoasa, nesigura, cauta ceva dincolo de frontierele timpului.

Asta este ceea ce cu totii facem in diverse moduri, nu-i asa?

Dar cum poate mintea, care este rezultatul timpului, afla vreodata ceea ce este atemporal?

Adapostul cuvintelor tale, a proprietatilor, a atasamentelor si modalitatilor de gandire, de consolare, este in permanenta distrus.

Dar mintea cauta securitate, astfel incat exista un conflict intre ceea ce doresti si ceea ce procesul vietii cere de la tine. Aceasta este ceea ce se intampla cu fiecare dintre noi.

Nu stiu daca aceasta problema va intereseaza in totalitate.

Existenta de zi cu zi, cu toate necazurile sale, pare a fi suficienta pentru majoritatea dintre noi.

Preocuparea noastra este doar de a gasi un raspuns imediat la diferitele noastre probleme.

Dar, mai devreme sau mai tarziu, raspunsurile imediate se dovedesc a fi nesatisfacatoare deoarece nici o problema nu are un raspuns inafara problemei in sine.

Dar daca eu pot intelege problema, cu toate complicatiile sale, atunci problema nu mai exista.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii abonat la cele mai noi articole postate pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

Clik pe linkul de mai jos pentru abonare:

Invitatie in WhatsApp Grup