Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Dincolo de orice experimentare

krishnamurti3

Înțelegerea de sine necesită a fi treaz, o mare inteligență, multă vigilență, urmărire fără încetare, astfel încât mintea să nu fugă, să nu plece departe.

Cine este foarte serios, dorește dizolvarea sinelui. Când îți spun asta știu că este posibil să se dizolve sinele. Vă rog, aveți răbdare. Atunci când spun ”Vreau să dizolv” și în acest proces eu urmăresc această disoluție, există o experimentare a sinelui; și astfel sinele este consolidat, întărit.

Deci, cum este posibil pentru sine să nu experimenteze?

Putem observa că creația nu este nicidecum experiență de sine. Creația are loc atunci când sinele nu este prezent, deoarece creația nu este intelectuală, nu aparține minții, nu este auto-proiectată, este dincolo de orice experimentare, așa cum o cunoaștem.

Este posibil ca mintea să fie foarte liniștită, într-o stare de non-recunoaștere, care este non-experimentare, să fie în starea în care creația poate avea loc – ceea ce înseamnă că sinele nu se află acolo, că sinele este absent?

Mă fac înțeles sau nu? Aceasta este problema, nu-i așa?

Orice mișcare a minții pozitivă sau negativă, este o experiență care consolidează de fapt ”EU”-l.

Este posibil ca mintea să nu recunoască?

Asta poate avea loc doar atunci când există o tăcere completă, dar nu tăcerea care este o experiență a sinelui și care prin urmare îl consolidează.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite