Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Din perceptie vine energia

krisnaobservator

Sigur, problema este de a elibera mintea in totalitate, pentru ca aceasta sa fie intr-o stare de constientizare, care nu are nici o limita, nici o frontiera. Si cum este mintea care a descoperit acea stare?

Cum este sa atingi aceasta libertate?

Sper ca voi insiva va puneti serios aceasta intrebare, deoarece nu pot sa fac eu asta pentru voi. Eu nu incerc sa va influentez; eu doar evidentiez importanta de a-ti pune singur aceasta intrebare.

Rostirea verbala a acestei intrebari de catre un altul nu are nici un sens, daca tu nu-ti pui aceasta intrebare, insistent, prioritar, de urgenta.

Marja de libertate se restrange in fiecare zi, dupa cum stii daca esti un observator atent la tot.

Politicienii, liderii, preotii, mass-media, cartile pe care le citesti, dobandirea cunostintelor, credintele de care te agati – toate acestea ingusteaza si mai mult marja de libertate.

Daca sunteti constienti ca acest proces are loc, daca percepeti cu adevarat ingustimea spiritului, sclavia tot mai mare a mintii, atunci veti descoperi ca din perceptie vine energia;  si aceasta energie nascuta din perceptie urmeaza sa spulbere mintea meschina, mintea respectabila, mintea care merge la templu, mintea careia ii este frica.

Deci, perceptia este calea adevarului.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce! Daca tot nu porneste, va rog sa trimite-ti un mesaj de la rubrica contact si verific sursa la server daca mai este valida.


Vă rugăm să donați cât considerați de cuviință pentru a contribui la eforturile mele de extindere a acestui proiect educațional unic. Orice sumă va fi folosită pentru acoperirea costurilor lunare de traducere și mentenanță tehnică a site-ului. Perioadele ridicate de trafic pe site pot conduce la blocarea serverului și activarea automată a unui plan tarifar de găzduire a trezireainteligentei.ro pe care nu mi-l pot permite fără ajutorul publicului. (mai multe aici...)