Meditatii zilnice cu Krishnamurti – De ce suntem necugetati

Intelegerea cuvintelor

Ganditorul simte cum gandurile sale, prin obisnuinta, prin repetare, prin copiere conduc la ignoranta si durere. Oare obiceiul nu este o nechibzuinta?

Constientizarea creeaza ordine, dar niciodata obisnuinta. Tendintele statornice aduc doar nechibzuinta.

De ce este cineva necugetat? Deoarece a gandi este dureros, creeaza tulburari, aduce opozitie, poate determina unele actiuni care merg contrar modelului stabilit.

A avea “ganduri–sentiment” extinse pentru a deveni mai constienti, conduce la adancimi necunoscute si la o razvratire a mintii impotriva necunoscutului, astfel incat se muta de la ceva cunoscut la un alt cunoscut, de la un obicei la un alt obicei, de la un model la altul.

O astfel de minte nu isi abandoneaza niciodata cunoscutul pentru a descoperi necunoscutul.

Realizand durerea gandirii, ganditorul devine necugetat prin copiere, prin obisnuinta; teama de a gandi creeaza modele de nechibzuinta.

Cum ganditorului ii este frica, actiunile sale se nasc din frica, apoi el isi observa actiunile si incearca sa le schimbe.

Ganditorului ii este frica de propriile creatii; dar fapta este faptuitorul, deci ganditorului ii este frica de el insusi.

Ganditorul este el insusi frica; ganditorul este cauza ignorantei, a durerii.

Ganditorul se poate auto-imparti in mai multe categorii de gandire dar gandurile sunt inca ganditorul.

Ganditorul si eforturile sale de devenire sunt adevarata cauza de conflict si confuzie. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. O mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii abonat la cele mai noi articole postate pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

Clik pe linkul de mai jos pentru abonare:

Invitatie in WhatsApp Grup