Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Cunoasterea nu este constientizare

k-bw4

Constientizarea este acea stare a mintii care observa ceva, fara nici o condamnare sau acceptare, care se confrunta cu lucrurile doar asa cum sunt. Cand privesti o floare, nu din punct de vedere botanic, atunci vei vedea floarea in ansamblu, in totalitate, dar daca mintea ta este complet ocupata cu cunostinte botanice despre floare, tu nu observi acea floare in totalitate.

Desi puteti avea cunostinte despre flori, nu puteti observa in totalitate floarea atunci cand cunostintele acapareaza in totalitate mintea, intregul camp al mintii tale.

Deci, a observa realitatea inseamna a fi constient. In aceasta constientizare nu exista nici o alegere, nici o condamnare, nici placere sau neplacere.

Dar cei mai multi dintre noi sunt incapabili de a face acest lucru, deoarece in mod traditional, profesional, in orice mod, noi nu suntem capabili de a infrunta realitatea fara nici un context, sablon sau tipar.

Noi trebuie sa constientizam aceste tipare, sabloane. Trebuie sa fim constienti de conditionarile noastre si de faptul ca, conditionarea apare atunci cand observam realitatea; si pe masura ce suntem interesati sa observam realitatea fara acest fundal al tiparelor, fundalul este inlaturat.

Atunci cand interesul principal este de a intelege realitatea, si vom observa ca fundalul ne impiedica sa intelegem realitatea, atunci interesul extrem pentru realitate indeparteaza in totalitate fundalul.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite