Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Cunoasterea este in detrimentul schimbarii

Intelegerea cuvintelor

Acest lucru necesita o mare intelegere, cercetare. Daca nu sunteti de acord cu mine, patrundeti in aceasta problema, meditati, inlatura-ti mintea, da-o deoparte pentru a afla adevarul sau falsitatea cu privire la toate acestea.

Oare cunoasterea, ceea ce devine cunoscut, aduce o schimbare?

Trebuie sa ai cunostinte pentru a construi un pod; dar mintea mea trebuie sa cunoasca ceva referitor la schimbare?

Cu siguranta, daca eu cunosc deja care este acea stare a mintii atunci cand a avut loc schimbarea, aceasta nu mai este schimbare.

O asemenea cunoastere este in detrimentul schimbarii, deoarece ea devine un mijloc de satisfactie, si atata timp cat exista un centru care cauta satisfactia, recompensa sau securitatea, nu exista deloc schimbare.

Si toate eforturile noastre se bazeaza pe acest centru de recompensa, pedeapsa, succes, castig, nu-i asa?

Cu asta sunt cei mai multi dintre noi preocupati: daca ne ajuta sa obtinem ce dorim, ne vom schimba; dar o asemenea schimbare nu este o schimbare reala.

Deci mintea care doreste sa fie fundamental profunda, in stare de  schimbare, intr-o stare de revolutie, trebuie sa fie libera de cunoastere.

Atunci mintea devine uimitor de linistita, si doar o astfel de minte va experimenta transformarea radicala care este atat de necesara.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, openload, vimeo, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce!


cevanou

Fii alaturi de mine si sustine acest site!


Your email is never published or shared.