Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Cunoasterea distrage mintea

Intelegerea cuvintelor

Ai doar un instrument, care este mintea, iar mintea este de asemenea creierul. Prin urmare, pentru a descoperi adevarul in aceasta chestiune, trebuiesc intelese caile mintii – trebuie, nu-i asa?

Daca mintea este stramba, intortocheata, nu vei avea niciodata o perceptie corecta; daca mintea este limitata, perceptia nu poate fi nelimitata.

Mintea este instrumentul perceptiei si pentru a percepe ceea ce este adevarat, mintea trebuie sa fie justa, sincera, curatata de toate conditionarile, de orice frica.

Mintea trebuie sa fie de asemenea libera de cunoastere deoarece cunoasterea distrage mintea si face lucruri intortocheate.

Imensa capacitate a mintii de a inventa, de a imagina, de a specula, de a credenu trebuie ca aceasta capacitate sa fie abandonata astfel incat mintea sa fie foarte clara si foarte simpla?

Deoarece doar mintea inocenta, mintea care a experimentat mult si totusi este libera de cunoastere si de experienta, doar o astfel de minte poate descoperi mai mult decat creierul si o minte comuna.

In caz contrar, ceea ce va descoperi va fi colorat de ceea ce deja ati experimentat, iar experienta este rezultatul conditionarilor noastre.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite