Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Cu privire la casatorie

Să încercăm să înțelegem problema căsătoriei, care implică relații sexuale, iubire, compasiune, comuniune. Evident, dacă nu există iubire, atunci căsătoria devine o rușine, nu-i așa?

Iubirea poate lua ființă, poate exista numai atunci când sinele este absent. Fără iubire, relația devine o durere; chiar dacă plăcută, totuși superficială care duce la plictiseală, la rutină, la obișnuință, cu toate implicațiile sale.

Atunci problemele sexuale devin foarte importante. Cu privire la căsătorie, dacă este sau nu importantă, trebuie mai întâi să înțelegem iubirea. Cu siguranță iubirea este castă, fără iubire nu poate exista castitate; puteți fi celibatar, indiferent că sunteți bărbat sau femeie, dar asta nu înseamnă a fi cast, nu înseamnă că sunteți puri, dacă nu există iubire.

Dacă aveți un ideal de castitate, adică dacă doriți să deveniți puri, nu există deloc iubire în asta, deoarece este pur și simplu dorința de a adeveni ceva care crezi că este nobil, care crezi că te va ajuta să găsești realitatea, adevărul. Nu există deloc iubire în asta.

Imoralitatea nu este castă, ea duce doar la degradare, la mizerie. Deci, nu urmări un ideal. Ambele exclud iubirea, ambele implică a deveni ceva, complacerea în ceva și prin urmare ”tu” vei deveni important, și când ”tu” ești important, nu există iubire. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce!


Dacă fiecare dintre vizitatorii acestui blog, care simt că îi ajută aceste informaţii, ar oferi drept multumire, de fiecare dată când intră aici, măcar 5 lei, (atat e transferul minim in cont), ajutorul vostru ar fi minim, practic insesizabil pentru voi, însă pentru noi ar însemna mult. (clik aici pentru mai multe detalii...)