Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Creierul produce mintea

krishnamurti3

Ce este mintea? Cand pun aceasta intrebare va rog sa nu asteptati un raspuns de la mine. Priveste-ti propria minte, observa modul de gandire propriu, ce am descris este doar orientativ; aceasta nu este realitatea.

Realitatea trebuie sa o experimentati singuri. Cuvantul, descrierea, simbolul, nu este ceva real.

Cuvantul usa nu este in mod evident usa.

Cuvantul iubire nu este sentimentul, calitatea extraordinara pe care o indica acest cuvant.

Asa ca, sa nu confundam cuvantul, numele, simbolul, cu realitatea.

Daca te limitezi doar la nivel verbal la a discuta despre ceea ce este mintea, esti pierdut, deoarece nu vei simti calitatea acestui lucru uimitor numit minte.

Deci, ce este mintea?

Evident mintea este intreaga noastra constientizare sau constiinta; este totalitatea existentei noastre, intregul proces al gandirii noastre.

Mintea este rezultatul creierului. Creierul produce mintea.

Fara creier nu exista minte, dar mintea este separata de creier. Este produsul creierului.

Atunci cand creierul este limitat, afectat, mintea este deasemenea afectata.

Creierul, care inregistreaza fiecare senzatie, fiecare segment de placere sau durere, creierul, cu toate tesuturile, cu toate raspunsurile, creeaza ceea ce noi numim minte, desi mintea este independenta de creier.

Nu trebuie sa acceptati acest lucru. Puteti experimenta aceasta si veti vedea singuri.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce! Daca tot nu porneste, va rog sa trimite-ti un mesaj de la rubrica contact si verific sursa la server daca mai este valida.Vă rugăm să donați cât considerați de cuviință pentru a contribui la eforturile mele de extindere a acestui proiect educațional unic. Orice sumă va fi folosită pentru acoperirea costurilor lunare de traducere și mentenanță tehnică a site-ului. Perioadele ridicate de trafic pe site pot conduce la blocarea serverului și activarea automată a unui plan tarifar de găzduire a trezireainteligentei.ro pe care nu mi-l pot permite fără ajutorul publicului.