Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Creierul arhaic, creierul nostru animalic

utuh

Cred ca este important sa se inteleaga functionarea, modul de operare, activitatea creierului arhaic. Cand noul creier isi desfasoara activitatea, creierul arhaic nu are puterea de a intelege creierul nou.

Aceasta se petrece doar atunci cand creierul arhaic, care este creierul nostru conditionat, creierul nostru animalic, creierul care a fost cultivat de-a lungul secolelor, cel care vesnic cauta propria securitate, propriul confort – iar atunci cand creierul arhaic este linistit, veti vedea ca exista o miscare complet diferita, si aceasta miscare va conduce la claritate.

Aceasta este miscarea care este claritatea insasi.

Pentru a intelege, mai intai trebuie sa intelegem creierul arhaic, sa fim constienti de el, sa-i stim toate miscarile, activitatile, cerintele si preocuparile sale, si de aceea meditatia este foarte importanta.

Nu ma refer la absurda cultivare sistematic a unui obicei de gandire, si tot restul; deoarece e mult prea imatur si copilaresc.

Ma refer la intelegerea prin meditatie, modul de operare, functionarea creierului arhaic, sa-l observ, sa stiu cum reactioneaza, care sunt raspunsurile sale, tendintele si cerintele sale, izbucnirile sale agresive – sa cunoastem integralitatea acestuia, atat partea inconstienta, precum si partea constienta a acestuia.

Cand il cunosti, cand exista constientizarea fara control, fara nici o indrumare, fara a spune “Asta e bun, asta e rau; voi retine asta, nu voi retine asta” – cand tu vei vedea intreaga miscare a vechii minti, atunci o observi in totalitate, atunci ea devine linistita.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.
 

Am câteva costuri operaționale pentru acest website și petrec mult timp pentru a-l menține funcțional. Donația dvs. face acest lucru posibil. Vreau să vă mulțumesc pentru asta. Să menținem acest website funcțional fără reclame enervante, doar prin donații voluntare. Acest lucru ar fi atât de minunat! Dacă nu puteți dona sau nu doriți, nu vă faceți griji. De asemenea, este OK.