Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Constiinta este din trecut

utuh

Daca urmaresti foarte atent vei vedea ca gandirea nu este constanta ci exista un interval intre doua ganduri, desi acesta poate fi doar o fractiune infinitezimala dintr-o secunda, un interval care are o semnificatie precum intervalul din spatele si din fata unui pendul care oscileaza.

Vedem ca gandirea noastra este conditionata de trecut, care este proiectata in viitor; atunci cand admitem trecutul, trebuie sa admitem deasemenea viitorul, deoarece nu exista doua stari precum trecutul si viitorul, ci o singura stare care include atat constientul cat si inconstientul, atat trecutul colectiv cat si trecutul individual.

Trecutul colectiv si individual au un raspuns, o reactie in prezent, dezvaluie anumite aspecte care creeaza constiinta individuala; prin urmare constiinta este din trecut cum este de fapt intregul fond al existentei noastre.

In momentul in care exista trecutul exista inevitabil si viitorul, deoarece viitorul este doar continuitatea modificata a trecutului, dar este inca trecutul; deci problema noastra este cum sa aducem o transformare in acest proces al trecutului fara a crea o alta conditionare, un alt trecut.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce! Daca tot nu porneste, va rog sa trimite-ti un mesaj de la rubrica contact si verific sursa la server daca mai este valida.


Vă rugăm să donați cât considerați de cuviință pentru a contribui la eforturile mele de extindere a acestui proiect educațional unic. Orice sumă va fi folosită pentru acoperirea costurilor lunare de traducere și mentenanță tehnică a site-ului. (mai multe aici...)