Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Conflictul contrariilor

jiddu-krishnamurti-violence

Mă întreb dacă există ceva cum ar fi răul?

Vă rog să fiți atenți, să ne întrebăm împreună. Spunem că există bine și rău. Există invidie și iubire, și spunem că invidia este rea și iubirea bună.

De ce împărțim viața în bine și rău, creând astfel un conflict al contrariilor?

Nu că toate acestea nu există – invidia, ura, brutalitatea din mintea și inima omului, absența compasiunii, a iubirii – însă de ce împărțim viața în lucruri pe care le numim bune și lucruri pe care le numim rele?

De fapt, există doar un singur lucru, și acesta este mintea neatentă.

Atunci când există atenția completă, atunci când mintea este în totalitate conștientă, alertă, vigilentă, nu există nimic care să fie bun sau rău; există doar o stare de trezire.

Atunci bunătatea nu este o calitate, nu este o virtute, este starea de iubire.

Atunci când există iubire, nu există nici bine nici rău, toată ființa ta este plină cu iubire.

Atunci când această atenție completă încetează, iubirea încetează, apare conflictul între ceea ce sunt și ceea ce ar trebui să fiu.

Atunci ceea ce sunt este rău și ceea ce ar trebui să fiu este așa-numitul bun.

Observă-ți mintea și vei vedea momentul în care mintea încetează să gândească a deveni ceva, există atunci încetarea acțiunii care nu este stagnare, este starea de totală atenție, ceea ce este bunătatea. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce! Daca tot nu porneste, va rog sa trimite-ti un mesaj de la rubrica contact si verific sursa la server daca mai este valida.Vă rugăm să donați cât considerați de cuviință pentru a contribui la eforturile mele de extindere a acestui proiect educațional unic. Orice sumă va fi folosită pentru acoperirea costurilor lunare de traducere și mentenanță tehnică a site-ului. Perioadele ridicate de trafic pe site pot conduce la blocarea serverului și activarea automată a unui plan tarifar de găzduire a trezireainteligentei.ro pe care nu mi-l pot permite fără ajutorul publicului.