Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Conflictul contrariilor

jiddu-krishnamurti-violence

Mă întreb dacă există ceva cum ar fi răul?

Vă rog să fiți atenți, să ne întrebăm împreună. Spunem că există bine și rău. Există invidie și iubire, și spunem că invidia este rea și iubirea bună.

De ce împărțim viața în bine și rău, creând astfel un conflict al contrariilor?

Nu că toate acestea nu există – invidia, ura, brutalitatea din mintea și inima omului, absența compasiunii, a iubirii – însă de ce împărțim viața în lucruri pe care le numim bune și lucruri pe care le numim rele?

De fapt, există doar un singur lucru, și acesta este mintea neatentă.

Atunci când există atenția completă, atunci când mintea este în totalitate conștientă, alertă, vigilentă, nu există nimic care să fie bun sau rău; există doar o stare de trezire.

Atunci bunătatea nu este o calitate, nu este o virtute, este starea de iubire.

Atunci când există iubire, nu există nici bine nici rău, toată ființa ta este plină cu iubire.

Atunci când această atenție completă încetează, iubirea încetează, apare conflictul între ceea ce sunt și ceea ce ar trebui să fiu.

Atunci ceea ce sunt este rău și ceea ce ar trebui să fiu este așa-numitul bun.

Observă-ți mintea și vei vedea momentul în care mintea încetează să gândească a deveni ceva, există atunci încetarea acțiunii care nu este stagnare, este starea de totală atenție, ceea ce este bunătatea. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Ai gasit un clip video care nu porneste? Te rog sa ma anunti si voi incerca sa il repar (clik aici)


Dupa cum observati pe acest blog nu ruleaza reclame, am decis sa fie curat, simplu si usor de citit, dar ca blogul sa functioneze, am nevoie de ajutorul tău pentru întreținerea acestui site web. Pentru ca blogul să funcționeze, am nevoie de ajutorul tău pentru a acoperi costul serverului ce gazduieste acest blog, o mică donație ma va ajuta foarte mult!


Vrei să fii la curent cu toate postarile de pe websitul acesta? Abonează-te acum ... Vei putea primi de la mine prin WhatsApp cele mai noi articole publicate.

WhatsApp Group Invite