Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Compasiune si bunatate

kk6

Poate compasiunea, acest sentiment de bunatate, acest sentiment de sacralitate a vietii, despre care am vorbit ultima oara cand ne-am intalnit, poate fi adus acest sentiment in fiinta prin constrangere?

Cu siguranta, atunci cand exista constrangere sub orice forma, atunci cand exista propaganda sau morala, atunci nu exista compasiune; si exista compasiune atunci cand schimbarea determinata de necesitatea de a face fata provocarii tehnologice are loc astfel incat fiintele umane sa ramana fiinte umane si sa nu devina niste masini.

Deci trebuie sa existe o schimbare fara nici o cauzalitate.

O schimbare care este determinata de o cauza nu este compasiune, ci doar un troc, un schimb, asa ca este o problema.

O alta problema este: daca m-as schimba, cum va influenta asta societatea?

Sau eu nu sunt interesat de toate acestea?

Deoarece marea majoritate a oamenilor nu sunt interesati despre ceea ce vorbim – si nici tu daca asculti din curiozitate, sau dintr-un anumit impuls si apoi ignori toate acestea.

Masinile progreseaza atat de rapid incat majoritatea oamenilor sunt pur si simplu luati de acest val si nu mai sunt capabili sa-si implineasca viata cu iubire, cu compasiune, cu o gandire profunda.

Si daca m-as schimba, cum va afecta asta societatea, care va fi relatia mea cu tine?

Societatea nu este o entitate mitica, extraordinara; aceasta este relatia noastra reciproca cu ceilalti si daca doi sau trei dintre noi se schimba, cum va afecta asta restul lumii?

Sau exista o modalitate de a influenta mintea unama in totalitate?

Asta este; exista un proces prin care individul care se schimba poate atinge si influenta subconstientul omului?

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Info: Playerul video de pe acest blog doar face enabled la linkul extern, youtube, ok.ru, etc, deci trebuie sa asteptati sa se incarce!


Dacă fiecare dintre vizitatorii acestui blog, care simt că îi ajută aceste informaţii, ar oferi drept multumire, de fiecare dată când intră aici, măcar 5 lei, (atat e transferul minim in cont), ajutorul vostru ar fi minim, practic insesizabil pentru voi, însă pentru noi ar însemna mult. (clik aici pentru mai multe detalii...)